ZK BIHOR URUČIO SREDNJOJ MJEŠOVITOJ ŠKOLI U PETNJICI 20 KOMPJUTERA

Od danas Srednja mješovita škola u Petnjici je bogatija za dvadeset lap-top računara.

Naime, donacija dolazi od Evropske Investicione Banke iz Luksemburga, a posredstvom ZK Bihor. Donacija je obezbijeđena zahvaljujući nekada službeniku ove banke, mladom i uspješnom Bihorcu inžinjeru informatike, Aldinu Kočanu.

Donaciju je uručio predsjednik ZK Bihor, Esko Halilović sa Edinom Medom Latićem i Hajrom Halilovićem.

“Zahvaljujući našem Aldinu, mi danas vama uručujemo ovu vrijednu donaciju sa pratećim elementima. Radi se o kompjuterima koji su izuzetno kvalitetni a na vama je da ih koristite i da naučite što više. Ovo je još jedna donacija u ime ZK Bihor a mi ćemo i dalje raditi da vam pomognemo i olakšamo vaš rad u školi kako bi ispunili vaše ciljeve koje sebi postavi na početku školske godine. Ukoliko vi imate ideja vezanih za određene projekte ili stvari koje bi vam olakšale nastavni program, odnosno poboljšale kvalitet, posredstvom vašeg direktora, možete da proslijediti tu inicijativu ili ideju ZK Bihor iz Luksemburga a mi ćemo istu razmotriti i potruditi se da vam izađemo u susret. Vi najbolje znate kakve su vaše potrebe. Vaša budućnost je vrlo usko vezana sa vašim znanjem. Uvijek se govorilo da čovjek vrijedi onoliko koliko zna. Prema tome, usvajajte znanje, budite vrijedni, Petnjica i Crna Gora su danas dobro mjesto za život. Može se ako se hoće, ako se ima vizija. Potrudite se da budete uspješni u onom čime se bavite. Ljudi će prepoznati vaše znanje i vaš kvalitet a dobićete kasnije benefite kroz život. Kao diplomirani inženjer agronomije, otišao sam u svijet prije 30 godina ali se Bihoru rado vraćam i rado dolazim. Znanje koje sam stekao tada, uvijek sam uživao u benefitima boraveći u zemljama Evropske Unije. Stoga mi vjerujte, znanje se uvijek isplati i to je najveći kapital koji čovjek može da ima. Imajte na umu da ste vi budućnost Petnjice i Crne Gore i na vama je velika odgovornost, na vama počiva budućnost čitavog kraja. Vi ćete dobiti snažnu podršku sa naše strane da postignete ciljeve i rezultate koje ste postavili. Borite se i budite vrijedni i uspješni, da promovišemo Bihor na pravi način, vašim znanjem i vašim umijećem”, istakao je između ostalog, predsjednik ZK Bihor, Esko Halilović, prilikom uručivanja donacije učenicima Srednje mješovite škole.

U ime škole i u ime ministarstva prosvjete, zahvalnost ZK Bihoru uputio je direktor ove javne ustanove, Muhamed Adrović ističući da on ne može nazvati predstavnike ovog kluba iz Luksemburga gostima jer oni žive život ove škole.

“Ovo nje prvi slučaj donacije od strane ZK Bihor. Upravo ovaj inventor, stolica, klupa i katedri smo dobili od ZK Bihor i odmah smo ga stavili u funkciju. Sada imamo sve učionice sa istim inventarom i dobili smo potrebnu svježinu. Želim da se zahvalim i čestitam zavičajnom klubu na uspješnom radu tokom deset godina postojanja koje ste nedavno proslavili. Hvala vam što ste prepoznali ono što je nama potrebno. Naravno, hvala i Aldinu Kočanu koji je napravio spoj između Evropske Investicione Banke i ZK Bihor. Svjedoci smo da danas učenici bez informatičke opreme ne mogu organizovati život i to je osnova za rad i sticanje novih znanja i vještina koje će svakako omogućiti učenicima da se pojave na tržištu rada kao uspješni. Ostajemi da se zahvalim zavičajnom klubu i da poželim drugu deceniju još uspješniju u radu, ako je moguće biti uspješniji uzimajući dosadašnje vaše aktivnosti. Mi uživamo plodove vašeg rada i ulaganja u našu opštinu svakodnevno, svuda možemo da vidimo etiketu ZK Bihor i vaše donacije. To nam govori da nijesmo sami. Mogu da poručim ovoj mladoj generaciji da treba samo mi ovdje dobro da se organizujemo i imamo svijetlu budućnost”, istakao je između ostalog direktor Srednje mješovite škole, Muhamed Adrović prilikom primanja donacije od strane ZK Bihora, poželjevši im lijepo provod u Bihoru i Crnoj Gori.

Da bi priča o ovoj donaciji bila zaokružena, potrudio se Elvis Korać, vlasnik firme Gagi Tours, koji je o svom trošku obezbijedio prevoz ove donacije od Luksemburga do Petnjice. Riječi zahvalnosti predstavnika ZK Bihor i direktora škole su takođe bile upućene i ovoj prvoj petnjičkoj firmi koja drži redovnu atobusku liniju na relalaciji Petnjica – Luksemburg.

DENIS BOŽOVIĆ