(VIDEO+FOTO) TUFO AJDARPAŠIĆ: SEOSKI TURIZAM JE ŠANSA PETNJICE

Na 1100. metara nadmorske visine, na seoskom domaćinstvu u Vrševu u opštini Petnjica, Tufo Ajdarpašić je jedan od rijetkih koji se bavi seoskim turizmom.

U razgovoru za Radio Petnjica, Tufo nam je saopštio da se tri godine bavi seoskim turizmom i da je prepoznat u tom poslu kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. U toku tri godine posjetili su ga turisti iz Francuske, Švajcarske i Njemačke, pokazao im je ljepote Bihora, Tufo je veliki optimista i kaže da da se može promovisati Petnjica i Crna Gora i da se od toga može lijepo živjeti. Impesioniran zemljama Evrope zaključio je da i Petnjica može ponuditi adekvatnu turističku ponudu.

“Zahvaljujem se Ministarstvu održivog razvoja i turizma koji su već drugu godinu odobrili sredstva za projekat, zatim Ministarstvu poljoprivrede koje mi je u startu pomoglo i opštini Petnjica koja je uvijek na raspolaganju za izradu objekata koji će zadovoljiti kriterijume za najprobirljivog gosta i među prvima sam iz Petnjice koji je registrovao seosko turističko domaćinstvo.  Bavim  se još pčelarstvom, voćarstvom, stočarstvom, povrtarstvom i vjerujem da će u Crnoj Gori vrlo brzo žaživjeti ova turistička ponuda i formirao sam udruženje „Povratak selu“ kako bih postakao ljude da se vrate i da žive od svoga rada”, rkao je Tufo Ajdarpašić.

Stara kuća u novom izdanju i njena unutrašnjost je prizor koji mnoge ostavlja bez daha, uz to konzumiranje domaćih i zdravih proizvoda – raznih džemova, meda, propolisa, sira, skorupa zatim razno voće i povrće koje ima u svojoj bašti su ponude u Tufovom seoskom turističkom domaćinstvu ali ništa ne bi uspio, kako kaže, bez snažne podrške porodice.

ENKO KORAĆ