PETNJICA: ZAPOČETI RADOVI NA UREĐENJU NEKOLIKO IZLETIŠTA

Turistička organizacija Petnjica je tokom ove sedmice započela aktivnosti na uređenju izletišta na području Petnjice.

Naime, radi se o projektu koji je podržan od strane Nacionalne turističke organizacije i opštine Petnjica, a koji podrazumijeva uređenje i prezentaciju izletišta na području naše opštine. Svjesni činjenice da područje Bihora obiluje prirodnim ljepotama ovaj projekat je samo jedan u nizu koje ćemo u narednom periodu realizovati kako bi promovisali sve ono sa čime raspolažemo  i sve ono što i drugi prepoznaju, a to je netaknuta priroda.

“Do sada smo završili betonske ploče na tri lokacije i to u Murovskim lukama, Turjaku i Crnom vrhu , a u toku naredne sedmice bi trebalo da izvršimo ravnanje terena i betonažu ploča na još dvije lokacije u Tucanjama i na Boru, nakon čega ćemo započeti sa postavljanjem drvene konstrukcije i krova, a potom i mobilijara za izletišta.

Pored podrške Opštine na ovom projektu imamo i značajnu podršku našeg Komunalnog preduzeća i koristim priliku da im se zahvalim na posvećenosti ovom poslu, što jasno govori da zajedničkim naporima opštine Petnjica , Turističke organizacije i Komunalnog preduzeća možemo i u narednom periodu uraditi dosta toga na planu valorizacije potencijala kojih imamo i promociji naše opštine”, rekao je Rešad Muratović, direktor TO Petnjica.