ASFALTIRANJE PUTA BARE-ORAHOVO, VRIJEDNOST RADOVA 167.000 EURA

Bare - Orahovo

Nakon potpisivanja ugovora, radnici Crnagoraputa krenuli su u realizaciju još jednog važnog projekta za opštinu Petnjica koji se tiče modernizacije lokalnih putnih pravaca. Radnici ove građevisnke firme, izvodiće radove na ugradnji asfalta na potezu Bare – Orahovo u dužini od 500 metara.

Bare – Orahovo

Radove na ovoj dionici juče su obišli predsjednik opštine Samir Agović sa saradicima, Adisom Ličinom i Irfanom Agovićem iz kancelarije za poljoprivredu i ruralni razvoj kao i direktorom komunalnog Mithadom Mitom Cikotićem.

„Vrijednost ovog projekta je 167 hiljada eura, a opština je izdovjila 47 hiljada eura iz sopstvenog budžeta. Ostatak je obezbijedilo ministarstvo poljoprivrede kao i preko međunarodnog fonda IFAD-a.

Pomoć će značiti mnogo za naše građane, a posebno za ljude koji se bave poljoprivredom, jer se ovi projekti osmišljavaju i prilagođavaju potrebama poljoprivrednih proizvođača pa će se znatno popraviti putna infrastruktura.

Obezbijediće se lakše saobraćanje svih ljudi a poljoprivredni proizvođači će puno lakše plasirati svoje proizvode. Kada imate bolje puteve, veće je interesovanje i za otkup mlijeka od strane prerađivača. Imamo najave da će i dalje ovakvi projekti biti auktuelni pa ćemo i u narednoj godini raditi na modernizaciji preostalih putnih pravaca u drugim mjesnim zajednicama“, istakao je Samir Agović, predsjednik opštine za portal radija.

„Nakon završetka ove dionice, nastavlja se sa radovima na asfaltiranju u MZ Radmanci gdje treba da asfaltiramo jedan kilometar lijevog kraka kao i jedan kilometar u Gornjoj Vrbici put Ćemani – Agovići – Cikotići“, istakao je Agović.

DENIS BOŽOVIĆ