SPORT I DIJASPORA: CRVENI IZ TETONŽA JOŠ JEDNOM ZABLISTALI PUNIM SJAJEM

Juče je na stadionu Viktor Maršal u gradiću Tetonžu u Luksemburgu ponovo, i to punim sjajem, zablistala ekipa „Union 05“. Predsjednik ovog kluba nije krio radost i zadovoljstvo jer su njegovi izabranici u petom kolu prvog diviziona luksemburške lige odigrali izvanredan meč protiv  visokoplasiranog na listi „Avenir Begen“ i sa tri lopte u mreži ispratili ih kući.
Union je krenuo onako kako i preželjkuju navijači ovoga kluba – silovito, s vrlo dobro razrađenim taktičkim planom.

Već u petom minutu korpulentni Edis Hamzić izlazi ispred protivničkog gola, ali se ne snalazi najbolje. Po kišovitom vremenu i mokrom terenu ređaju se šanse i to, uglavnom, domaćih.

Igrao se 37. minut kada je Unionova desetka Sani Peto Seco, u punom jurišu naletio na jednu odbijenu loptu iz kaznenog prostora i silovitim udarcem, sa dvadesetak metara, pogodio mrežu gostujućeg tima; 1 : 0 za ekipu Union 05 i velika radost na tribinama stadiona u Tetonžu.  S tim rezultatom se otišlo na odmor, iako je bilo još nekoliko izvanrednih prilika, dobrih akcija, sjajnih dodavanja… Jer, danas su momci Mite Ličine bili raspoloženiji nego ikada.

U drugom poluvremenu Union 05 kreće istom silinom.  U 62. minuti jednu majstorsku akciju započinje danas najbolji igrač Uniona Meris Ramdedović, a brzonogi Johni Cardone je pretvara u pogodak i to je 2 : 0.  Union ne posustaje, i dalje atakuje na gol i 82. minuti Edis Hamzic pogađa za 3 : 0. To je bio i konačni rezultat današnje utakmice na stadionu Viktor Maršal u Tetonžu.

Nažalost, u jednom duelu ispred gola „Avenir Begena“, izuzetno za igru raspoloženi Meris Ramdedović se sudara sa protivničkim igračem i pada kao pokošen. Ozljeda nije bezazlena, dolaze ambulantna kola i odvoze ga u bolnicu. Šok na stadionu i, skoro deset minuta, prekid igre

Predsjednik kluba Mita LIČINA:

Ovu pobjedu posvjećujemo povrijeđenom Merisu Ramdedoviću i želimo mu brz oporavak. Kako su nas izvijestili iz bolnice – povreda nije ozbiljna kako je izgledalo u početku i to nas posebno raduje.
Najbitnije je da su momci ispoštovali dogovor i tako smo došli do tri nova, nama vrlo važna, boda.
Još jednom hvala našim vjernim navijačima koji nas iz utakmice u utakmicu bodre i to je u pravom smislu nama vjetar u leđa. Potrudit ćemo se da i u narednom meču obradujemo publiku kao danas i upišemo još tri važna boda.

F.S.