TURNIR U STONOM TENISU I PIKADU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U PETNJICI

Turnir u stonom tenisu i pikadu za OSI

Turnir u stonom tenisu i u pikadu koji se održava u Petnjici, okupio je više od 50 osoba sa invaliditetom.​ Takmičenju su prisustvovali članovi udruženja iz Petnjice, Pljevalja, Nikšića, Rožaja, Berana i Podgorice.​

Denis Ramdedović, predsjednik NVO Lica sa invaliditetom je kazao da je ponosan što je Petnjica ugostila jednu od najboljih crnogorskih paraolimpijki, koja je osvajala medalje na evropskim prvenstvima i učestvovala na Paraolimpijskim igrama.

“Hvala i čelnicima POK i Specijale olimpijade, Igoru Tomiću i Ivanu Radoviću na podršci, našim prijateljima iz lokalnih udruženja iz Podgorice, Berana, Nikšića, Bara, Rožaja i Pljevalja”, rekao je Ramdedović.

On je kazao da posebnu zahvalnost duguje opštini Petnjica i predsjedniku Samiru Agoviću.

“Denis Ramdedović je sportista Specijalne Olimpijade već duži niz godina i pravi je primjer kako osobe sa posebnim potrebama treba da budu prihvaćene i podržane od lokalne zajednice kako bi postali aktivni i produktivni članovi svog društva. Ovim putem se zahvaljujemo predstavnicima Opštine Petnjica što su imali sluha da podrže NVO “Lica sa invaliditetom Petnjica” u organizaciji ovog takmičenja. Takođe, želim da kažem da Specijalna Olimpijada podržava Denisa i rad njegove NVO i želi mu puno uspjeha u budućnosti kako u realizaciji ciljeva rada njegovog NVO-a tako i u postizanju sportskih rezultata na Specijalnoj Olimpijadi”, rekao je Sreten Lekić, predsjednik SK Specijalne Olimpijade Berane.

Turnir u Petnjici otvorili su crnogorska paraolimpijka, Marijana Goranović i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, koji su i pozdravili učesnike.

Rožajac Samet Pepić i Anica Gavrilović iz Pljevalja pobijedili su u pikadu, dok je u stonom tenisu slavila Marija Radenović iz Berana.

Turnir, čiji su organizatori NVO Lica sa invaliditetom i Opština Petnjica, odigran je u sportskoj sali Osnovne škole Mahmut Adrović.

LION HODŽIĆ