USKORO OTVARANJE ŠKOLE RUKOMETA U PETNJICI

Gost Radija Petnjica je bio Marjan Aković, osnivač muškog i ženskog rukometnog kluba HBS Berane 2019. Razlog gostovanja je otvaranje školu rukometa u opštini Petnjica.

„I ne samo u Petnjici, već i šire. Inače, da naglasim da se radi o novoformiranoj rukometnoj organizaciji. Upravo sam imao radni sastanak sa vašim predsjednikom opštine vezano za otvaranje polazne škole rukometa na savremenim principima. Otvaranje ove rukometne škole u dvije opštine, Berane i Petnjica, računam da ću raditi na promovisanju samih opština“, istakao je Aković. Govoreći o ciljevima nove rukometne organizacije, istakao je da je registrovana u ministarstvu sporta i u rukometnom savezu Crne Gore.

„Naš cilj jeste da na neki pozitivan način djecu oteretimo, da ih izvučemo iz kafića, zaštitimo od narkomanije, da odvojimo od kompjutera, da se bave sportskom aktivnošću. Sve to proklamuje EU a implementira vlada CG kroz akcioni plan i program ministarstva zdravlja CG. Motiv otvaranje rukometne škole jeste taj što znam da ovdje postoji fudbalski i šahovski klub a, ako se ne varam, postojao je u jednom dijelu i karate klub. Motivisan sam da bude još jedna grana sporta – rukomet i vjerujem da sa ovog područja koja bi krenula u toj polaznoj školi, od pionirske do seniorske, stvorilo bi se jedno jezgro za formiranje kadetske populacije. Sa muškim rukometnim klub trenutno nastupam u drugu ligu. Jedan od uslova jeste da imamo i kadetsku ekipu a nadu polažem baš u opštinu Petnjica. Odlučio sam da prvu rukometnu školu otvorim ovdje u Petnjici a njom će rukovoditi profesor Almir Pljakić sa trenerima iz ove sportkse organizacije na čelu sa Ljubomirem Ralevićem i Ojdanićem, čuvenim rukometašima iz plejade rukometnog kluba Ivangrad, tako da su to ljudi koji raspolažu sa velikim kapacitetom i da će prenijeti znanje na djecu sa ove područje. Meni bi bilo veliko zadovoljstvo da iznikne veliki broj rukometaša sa ovog područja i da će biti članovi jakih ekipa u CG a i šire. Da ne pričam koliko je zadovoljstvo oblačenje dresa državne reprezentacije. Obraćam se roditeljima da shvate ozbiljno, u interesu svoje djece. Ovdje nemam lični interes, zanima me opšti interes. Petnjica može da bude grad rukometa. Mislim da ima potencijala i vjerujem da će taj potencijal ubrzo doći do izražaja. Sa tim se slaže i profesor Pljakić“, naglasio je Marjan Aković, osnivač škole rukometa u Petnjici.

Škola počinje sa radom 01.oktobra a informacije zainteresovani mogu doboti u neposrednom kontaktu sa profesorom Almirom Pljakićem ili na broj telefona  067 / 559 – 975.