VELIKI U PORAZU: PETNJIČANI ODIGRALI DERBI IZ SNOVA, ALI IZGUBILI OD BERANA

FK Berane - FK Petnjica

Pravi fudbalski derbi odigran je juče u Beranama. Petnjičani su, nažalost poraženi od Berana nakon utakmice za prave fudbalske sladokusce.

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija dvije ekipe približnih kvaliteta i ambicija. Petnjičani su izašli samouvjereno i od starta dali do znanja domaćinu da nisu došli da se brane već da igraju za gol više.

Nakon perioda prave rovovske borbe na sredini terena, Petnjica je sjajnim udarcem Dina Adrovića sa 25 metara povela u 35. minutu. Dva minuta kasnije, nakon greške domaćeg golmana Dizdarevića,Eris Babačić povećava na 2:0 za Petnjicu.

Reakcija Berana stiže u 40. minutu. Nakon odbitka Miro Korać smanjuje na 2:1. U 45. minutu Kurpejović propušta priliku da našem timu vrati prednost od dva gola. Ekipa Berana puno bolje počinje drugo poluvrijeme.

Napadi se ređaju jedan za drugim, pa golovima Milanovića u 55. i 69. minutu preokreće rezultat u svoju korist.

Slijedi period odlične igre Petnjice. Nakon propuštene prilike, domaći defanzivci u kaznenom prostoru ruše Mukovića, a siguran sa bijele tacke u 74. minutu je Dino Adrović. U 78. minutu, nakon smušene reakcije odbrambenih igrača Petnjice, rezervista Šunjević postiže gol za konačnih 4:3.

Imao je Muković u 90 minutu odličnu priliku da izjednači rezultat, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative domaćeg gola.

Sjajnu fudbalsku predstavu oba tima na trenutke je narušavalo pogrdno skandiranje navijača Berana upućeno našim igracima.

Naš tim, već u subotu igra narednu utakmicu, kada će u Gusarama, u 15:00 sati ugostiti ekipu Komova iz Andrijevice.