VOJSKA CG I MINISTARTSVO ODBRANE ODRŽALI GRAĐANSKI SAT U PETNJICI

Građanski sat Vojske CG

Juče je u Petnjici, u organizaciji Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, organizovan građanski sat.

Učenici srednje škole kao i osnovci, imalo je priliku da se upozna sa aktivnostima kako ministarstva tako i Vojske Crne Gore. U ime domaćina, predsjednik opštine Samir Agović je istakao da će mladost Bihora iz prve ruke biti upoznata koliko je to časno biti vojnik i koliko je časno biti pripadnik Vojske Crne Gore.

„Crna Gora kao nezavisna država, ima svoju vojsku i svoje ministarstvo koje je zaduženo za bezbjednost svih nas. Naša vojska je veoma uspješna, predstavlja se na pravi način u zemlji i inostranstvu. Oni su ti koji su pomogli ovdje na izgradnji velikog vodovoda na čemu smo im zahvalni i čini mi se da nikada nije bila ni podrška niti bliža saradnja nego upravo od kada smo postali opština i dobili priliku da komuniciramo sa vojskom i ministarstvom odbrane. Današnji dan može biti veliki za svakog mladog momka ili djevojku koji žele da obuku uniformu, da služi svojoj zemlji, da bude uspješan vojnik, da bude vojnik koji će braniti čast, dostojanstvo i najveću vrijednost koje ima Crna Gora a to je multietničnost, multikulturalnost“, istakao je između ostalog Agović.

„Mi smo danas predstavili sve projekte koje radimo, počev od ljetnjih kampova koja je praksa sredjnoškolaca, dobrovoljnog služenja vojnog roka, mogućnosti usavršavanja na vojnim akademijama u inostranstvu kao i stipendiranju na civilnim fakultetima u zemlji i inostranstvu“; istakao je za portal radija potpukovnik Perica Vojičić šef odjsjeka za razvoj ljudskih resursa u ministarstvu odbrane koji je danas boravi u Petnjici u društvu kapetana Vladana Kojića, šefa odsjeka za mobilizaciju.

DENIS BOŽOVIĆ