PET GODINA OD OSNIVANJA “ŠKOLE KURANA” U PETNJICI

Škola Kurana u Petnjici

U petak veče, u Bošnjačkom kulturnom centru “Sandžak”, održana manifestacija povodom pet godina aktivnog rada škole Kurana u Petnjici. Polaznici škole, kroz raznovrstan program napravili su retrospektivu onoga što je ova generacija polaznika naučila.

„Moramo naučiti da imamo  ekonomsku, porodičnu i političku različitost, ali naše zajedništvo mora biti jedinstveno oko onoga oko čega ne smije biti različitosti, naša vjera, naša nacija i naše temeljne moralne i kulture vrijednosti. Ovaj projekat predstavlja faktor okupljanja, škola Kurana je više od svakog političkog ili ekonomskog projekta, granice političke, državne ili neke druge To je škola božijeg govora, a to je iznad svega. Škola Kurana  je projekat za svu djecu Petnjice jednako otvorena. Ako naši roditelji, djedovi nisu imali prilike učiti o vjeri, sada je prava prilika da djecu pošalju ovdje“, istakao je moderator večeri Bajram Osmanović.

„Odjeljenje “Škole časnoga Kurana” otvoreno je 30. avgusta 2014. godine i do sada je kroz školu prošlo 150 učenika. Od toga dana počinje da se ispisuje nova budućnost u Petnjici. Želim da svoju djecu dovedete ovdje kod nas, jer će u ovoj ustanovi naučiti nove stvari kako o našoj vjeri tako i o mnogim drugim stvarima“, naglasila je učesnica i voditeljica  programa Zana Adrović.

Na kraju programa obratio se i predsjednik Bošnjačkog kulturnog centra”Sandžak” Almir Muratović. On se zahvalio roditeljima koji svoju djecu šalju kod njih i zamolio one koji to nisu da urade od 14. septembra, od kada počinje nova školska godina.

BAJRAM OSMANOVIĆ