ZEID ŠKRIJELJ: OPŠTINA PETNJICA VIŠE TONE NEGO ŠTO PLOVI

Predsjednik odborničkog kluba SD Petnjica Zeid Škrijelj reagovao je na navode predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića iznijete prije nekoliko dana na portalu radiopetnjica.me. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

Poštovani g. Agoviću trebali ste sa pažnjom čitati činjenice koje sam iznio i na njih konstruktivno, sa  većom pažnjom i  bez politikanskog stava dati odgovor.

Očigledno da ste pomiješali ulaganje u održavanje u taj putni pravac koji već postoji skoro pola vijeka i koji se na bolje nije promijenio od tada kada je izgrađen pa do danas, što je za taj period prije 50 godina bilo solidno, a  što je danas na kraju druge decenije 21. vijeka nezamislivo, sa investiranjem u asfaltiranje i modernizaciju tog putnog pravca što je neophodno i obaveza da uradi jedna moderna evropski orjentisana Opština kakvu Vi Petnjicu predstavljate javnosti, koja zajedno sa modernom državom  Crnom Gorom treba da plovi  ka društvu najrazvijenijih zemalja Evrope, ali čini mi se da naša Opština  više tone nego što plovi.

http://www.radiopetnjica.me/2019/07/05/agovic-demantovao-skrijelja-podaci-govore-koliko-nijeste-u-pravu-da-zapostavljamo-mz-javorova/

Vi gospodine Agoviću očekujete da Vam neko zahvaljuje za ono što je obaveza lokalne samouprave da uradi za svoje građane i ono zbog čega je vraćen status  Opštine, a to je da obezbijedi makar minimum uslova za život građana u svim godišnjim dobima. Pošteni građani MZ Javorova-Murovac-Poroče za svaku sitnicu su Vama i politici koju zastupate uvijek bili apsolutno zahvalni, ali problem je u tome što Vi to nećete da cijenite.

Ovim putem Vas i javno pitam koliko ste investirali na modernizaciji odnosno asfaltiranju lokalnog putnog pravca do ove mjesne zajednice od vraćanja statusa Opštine pa do danas?

Koliko je gospodine Agoviću urađeno za rješavanje problema vodosnadbijevanja ove MZ  od vraćanja statusa Opštine?

Koliko gospodine predsjedniče ste obezbijedili radnih mjesta za mještane  sa područja naše MZ?

Ovo su tri ključna problema koji muče građane ove mjesne zajednice i mene kao mještanina te mjesne zajednice  zanima koliko ste izdvojili za rješavanje ovih problema i te činjenice javno iznesete?

Stanje na terenu govori da nijeste izdvojili niti jednog eura za rješavanje ovih problema.

Kada su u pitanju aplikacije koje je lokalna samouprava izradila i dostavila Ministarstvu poljoprivrede, za modernizaciju lokalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Petnjica, ovim Vašim neuspjelim demantom ste samo  potvrdili moje stavove da su aplikacije koje su odobrene Mjesnim Zajednicama Vrbica, Bare i Radmanci unaprijed namještene jer svi znamo da je lokalni putni pravac do MZ Javorova-Murovac-Poroče jedini koji  ispunjao sve zahtjeve koje se na osnovu IFAD projekta zahtijevaju  i to kada su u pitanju  direktni korisnici,  kao i tehnički uslovi, jer to je  jedan od dva lokalna puta u Opštini koji ima izrađenu projektnu dokumentaciju i koju nikad i nigdje nijeste spomenuli niti iznijeli da bi se na osnovu te projektne dokumentacije obezbijedila sredstva za asfaltiranje tog lokalnog putnog pravca.

Vi gospodine Agoviću vješto pokušavate skrenuti pažnju sa teme nečinjenjanja lokalne samouprave prema MZ Javorova, na Vaše činjenje u ostalim mjesnim zajednicama. Tačno je da se ulaže i u MZ Savin Bor , MZ Vrbica, MZ Radmanci, MZ Dašča Rijeka, MZ Trpezi i ostalim MZ,  što ja i te kako podržavam i cijenim, ali g. Agoviću ovo samo potvrđuje Vaš maćehinski odnos prema MZ Javorova-Murovac-Poroče u kojoj ništa nijeste uložili na rješavanju ključnih problema koji stimulišu emigriranje stanovništva sa područja ove MZ.

Raduje me činjenica da se ulaže u bilo kojoj MZ na području naše Opštine, ali me u najmanju  ruku iznenađuje i čudi Vaš pristup prema nama mještanima MZ Javorova.

Vi gospodine Agoviću kao prvi čovjek Opštine, kao neko ko nosi najveća prava u Opštini a samim tim  i najveću odgovornost,  treba da se dobro zabrinete jer svi smo mi u Petnjici  svjedoci poslednjeg talasa iseljavanja mladih iz naše Opštine, poslije ovog talasa iseljavanja,  neće imati ko više iseliti i treba da se zapitate kome  ćete biti predsjednik Opštine za 10 godina, a ja se već pitam i brinem da li će nam u opšte trebati lokalna samouprava u koliko ostanemo bez ljudi kao najvećeg kapitala svakog društva i zajednice!?  Istina je i tačno da sam i ja na žalost kao i velika većina mladih iz Petnjice, trbuhom za kruhom morao tražiti posao van naše Opštine, a za to ste Vi kao prvi čovjek Opštine, kao neko ko je preuzeo odgovornost vođenja politike razvoja naše Opštine u  najvećoj mjeri odgovorni jer nijeste obezbijedili minimum uslova da mladi razvijaju sopstvene  biznise i obezbeđuju egzistenciju za sebe i svoje porodice u Petnjici . Sreća  je pa nijesam kao većina mladih iz Petnjice morao tražiti  posao izvan granica Crne Gore, što  mi omogućava da redovno boravim u Petnjici i djelujem kao odbornik, dijelim i dobro i zlo sa svim našim građanima a posebno  mještanima MZ Javorova, ne bježeći od  odgovornosti koju imam kao učesnik lokalne zakonodavne vlasti, spreman kroz svoje konstruktivno opoziciono djelovanje u lokalnom parlamentu, da dam  puni doprinos svemu onom što prestavlja boljitak za život građana naše Opštine.

Što se tiče  vašeg dolaska i posjeti našoj MZ,  bujrum, dobrodošli ste predsjedniče Opštine i ja kao jedini predstavnik u lokalnoj zakonodavnoj vlasti iz MZ Javorova-Murovac-Poroče i mještani ove MZ  sa nestrpljenjem Vas isčekujemo da onako licem u  lice pred mještanima MZ  iznesemo činjenice i stavove i da Vas sa pažnjom saslušamo šta je to urađeno za poštene građane MZ Javorova-Murovac-Poroče i obiđemo te silne investicije u našoj MZ za koje ja lično ne  znam, a ni mještani ove mjesne zajednice a za koje Vi kažete da imate dokaze.