ZEID ŠKRIJELJ: U MZ JAVOROVA NIJE ULOŽEN NI EURO

Predsjednik kluba odbornika SD Petnjica u lokalnom parlamentu Zeid Škrijelj je na svom FB nalogu kritikovao rad koalicionih partnera iz DPS-a, odnosno predsjednika opštine Samira Agovića, za kojeg kaže da ima maćehinski odnos prema MZ Javorova-Murovac-Poroče.

Zeid Škrijelj

“Poštovani mještani mjesne zajednice Javorova-Murovac-Poroče, obavještavam vas da ni ove godine neće biti modernizacije (asfaltiranja) putnog pravca do ove mjesne zajednice i tako će ova mjesna zajednica biti jedina mjesna zajednica u Opštini u kojoj nije uložen niti i jedan euro od vraćanja statusa Opštine, ni kada je u pitanju asfaltilanje lokalnog putnog pravca prema ovoj mjesnoj zajednici ili bilo kog drugog problema koji muče građane ove mjesne zajednice.

Ovo je dokaz da su aplikacije koje je Opština dostavila Min.poljoprivrede unaprijed namještene i da su sredstava od druge komponente ovog projekta otišle onim mjesnim zajednicama i onim ljudima koji su pravili te aplikacije. A svakako da je ovo potvrda moje sumnje da predsjednik Opstine g. Agović, prema mjesnoj zajednici Javorova ima maćehinski odnos.

Javorova je ujedno i prirodno najbogatija mjesna zajednica Opštine, sa najviše resursa i potencijala, samo u 2019. godini od eksplatacije šume sa teritorije ove mjesne zajednice u budžet Opštine sliće se preko 100.000,00€. Putni pravac koji vodi od Opštine do ove MZ je jedan od dva lokalna putna pravca u Opštini koji ima uradjenu projektnu dokumentaciju.

Nadam se da će mještani ove mjesne zajednice znati da se zahvlae predsjedniku Opstine g. Agoviću na ovakvom odnosu prema ovoj mjesnoj zajednici”, stoji u objavi Zeida Škrijelja.