NAŠE JE SAMO ONO ŠTO PODIJELIMO: MEDŽLIS IZ PETNJICA I “BIHOR” POSJETILI BAKU MILICU MARKOVIĆ IZ LJEŠNICE

U posjeti kod bake Milice Marković

Juče su predstavnici Medžlisa IZ Petnjica, posjetili selo Lješnica i obišli baku Milicu Mirković, stanovnicu ovog bihorskog sela, koja živi u dosta skromnim uslovima. Život bake Milice, pored starosti otežava i činjenica što živi sama i što je preživjela familijarnu tragediju gubitka sinova.

Ovaj obilazak je organizovan u okviru humanitarnih aktivnosti Medžlisa IZ Petnjica, a u povodu Ramazanskog Bajrama. Ovom prilikom su baki Milici dopremljene osnovne životne namirnice i skromna novčana jednokratna pomoć.

Baka Milica je srdačno dočekala posjetioce i zahvalila se na pažnji i vrijednoj donaciji i posebno je istakla zahvalnost za pažnju koja je ovim gestom njoj mnogo značila i unijela je radost u njen samački život i da joj pored neimaštine najteže pada samoća.

Ova donacija je jedna od mnogobrojnih koje su u prethodnom periodu realizovane preko Medžlisa IZ Petnjica i humanitarne organizacije “Bihor” koja se bavi humanitarnim radom u okviru Medžlisa IZ Petnjica. Pored predsjednika Medžlisa IZ Petnjica Ismeta Latića, i koordinatora humanitarne organizacije “Bihor” Enisa ef. Klimente, baku Milicu je posjetio i obezbijedio transport donacije Adis Osmanović.

Predsjednik Medžlisa je prenio baki Milici pozdrave i zahvalio se svim donatorima koji su podržali ovu akciju.

“Ovo je najbolji primjer kako stanovnici Bihora imaju empatije prema prema onima u stanju potrebe, kako moramo voditi računa o svim našima građanima koji se nalaze u teškom stanju . Izuzetno je značajno što smo ovim gestom uspjeli da bar na trenutak olakšamo teške životne uslove naše sugrađanke, što je naša obaveza i kao sugrađana, i kao vjernika i kao komšija. Islam kao vjera ističe posebnu obavezu prema komšiji i pravu koje komšija ima kod nas i mi se u skladu sa tim imprativom i odnosimo na ovaj način. I dokle god budemo vodili računa o svima onima koji su ovisni o našoj podršci i pomoći, imamo nadu za bolju budućnost i bolje međusobne odnose ali i da izgradimo pravičnije i pravednije društvo. Naše je ono što podijelimo. Ne zaboravimo, vrlo često, naše malo, je nečije mnogo. Posebno u ovim danima kada proslavljamo bajram, kada uživamo u blagodatima bogate trpeze u društvu naših najmilijih, imamo obavezu da bar dio te radosti podijelimo sa našim najbližim, komšijama i to dijeljenje nas zbližava, pomaže da realnije gledamo na svijet, oplemenjuje i čini nas boljim ljudima i vjernicima. Zahvaljujemo se svim donatorima i inicijatorima ove akcije i želimo baki Milici da je služi dobro zdravlje”, saopšteno je iz Medžlisa IZ Petnjica.