PETNJICA ĆE OPET PLESATI U RITMU EVROPE

Prošlogodišnji predstavnici Petnjice na manifestaciji "Crna Gora u rirtmu Evrope", sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem i Nerminom Muratović

Opština Petnjica će i ove godine učestvovati na takmičenju  „Crna Gora u ritmu Evrope“. Predjsednik opštine Samir Agović je potpisao ugovor o učešću u ovom muzičkom programu koji se drugi put organizuje na teritoriji Crne Gore. Audicija za predstavnika opštine Petnjica, održaće se početkom februara. Predstavnici iz petnjičke opštine će se predstaviti na jeziku neke od zemalja Evopre, ili na jeziku Izraela ili Australije čije ambasade podržavaju ovo takmičenje. Na audiciju se mogu prijaviti djeca uzrasta od petog razreda osnovne škole zaključno sa četvrtim razredom srednje škole. Organizator dodjeljuje državu na čijem jeziku će se djeca predstaviti i tako donesu pobjedu na prestižnom takmičenju „Crna Gora u ritmuEvrope“ – 2019.

 

Tivat, pobjednik iz 2017.godine je domaćin u novoj sezoni takmičenja. Nermina Muratović iz kancelarije za mlade opštine Petnjica i koordinator ovog projekta je istakla da je ovo prilika da djeca iz Petnjice pokažu svoj talenat, nauče nešto novo i promovišu Bihor.

„Opština vodi računa o djeci i mladima u Bihoru uključujući ih u sve društvene tokove u našoj državi. Pokušavamo da približimo sve sadržaje koji imaju djeca i mladi u ostalim opštinama. Shodo tome, učešće na ovom muzičkom takmičenju, je prilika da naša djeca pokažu da su talentovana i da ravnopravno sa ostalom djecom mogu da učestvuju u ovakvim ili sličnim projektima. U toku su početne pripreme za audiciju za izbor predstavnika naše opštine“, istakla Muratović.

Nagrada za djecu pobjednike je putovanje u jednu od zemalja koje podržavaju ovo takmičenje, a za opštinu čija će djeca pobjediti benefit je finalni televizijski prenos iz te opštine i organizacija novih projektnih aktivnosti.

DENIS BOŽOVIĆ