URUČENI POKLONI NAGRAĐENIM NASTAVNICIMA IZ PETNJICE

Predsjednik opštine Samir Agović i potpredsjednik Muslija Kalić, primili su  Amora Hasića, nastavnika u Srednjoj mješovitoj školi u Petnjici, Izudina Huremovića, nastavnika Osnovne škole u Trpezima i Mehdiju Bata Adrovića, nastavnika informatike, povodom nagrada koje su im uručene od strane Ministarstva prosvjete.

 

Pomenuti nastavnici su dobitnici nagrada, koje dodjeljuje Ministarstvo prosvjete iz Fonda za kvalitet i talente, nakon sprovedenog Javnog oglasa. Nakon ocjene nadležne komisije ovi uspješni pedagozi našla su se među nagrađenim prosvjetnim radnicima.

Predsjednik Opštine, čestitao je na dobijenim nagradama i uručio skromne poklone nastavnicima.

„Prosvjeta je kao državna organizovana djelatnost najutemeljenija i sa najdužom tradicijom u našoj opštini. Više od jednog vijeka, na organizovan način, prosvjetni radnici su prenosili svoja znanja mladoj populaciji i time obučavali i osposobljavali učenike da znaju više o sebi, o drugima,  naučnim činjenicama i dokazima, o prirodi, kulturi, istoriji i svim drugim naučnim disciplinama. Iz te duge tradicije izniklo je mnogo, nadasve čuvenih Bihoraca, koji su naučnim znanjem i dostignućima dali veliki doprinos u razvoju nauke, umjetnosti, i tome slično. Svjedoci smo da danas imamo veliki broj naših ljudi, koji imaju najveća akademska znanja i koji su bili osnivači nastavnog procesa na najvišim obrazovnim institucijama i u Crnoj Gori i u zemljama regiona. Zato je ovo jedinstevna prilika, da se vama, kao dobitnicima ponosimo i da je to, takođe, podstrek za sve ostale prosvjetne radnike, da predano i sa puno strasti obavljaju svoj najplemenitiji zadatak, a to je vaspitanje i obrazovanje mladih ljudi. Draga gospodo, to je vaš uspjeh a naša radost“, zaključio je predsjednik svoje obraćanje tokom ovog prijema.

Mr Amor Hasić se zahvalio predsjedniku i potpredsjedniku Opštine na prijemu i istakao da je veoma ponosan, što su on i njegove kolege Huremović i Adrović, jedni od nagrađenih nastavnika od strane Ministarstva. On je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da na ovaj način može da promoviše ustanovu u kojoj predaje ali i opštinu Petnjica. Tom prilikom je istakao da smatra da  ovo priznanje predstavlja svojevrsnu motivaciju, kako za njega tako i za sve nastavnike u Crnoj Gori, da sa još većom posvećenošću i istrajnošću, svojim zalaganjem i radom doprinose afirmaciji profesorske djelatnosti i sistemu obrazovanja u cjelini.

Nagrađeni nastavnik informatike, Mehdija Bato Adrović, izjavio je da mu predstavlja veliku čast što se nalazi među najboljim nastavnicima u Crnoj Gori, i da je veoma srećan zbog činjenice što se i na ovaj način pokazalo da Petnjica predstavlja rasadnik talenata, kako u oblasti prosvjete tako i u drugim naučnim oblastima. Kako kaže, nastaviće sa istim entuzijazmom da prenosi svoje znanje na mlađe generacije, u cilju izgradnje što boljeg i obrazovanijeg društva.

DENIS BOŽOVIĆ