TURSKI PRIVREDNICI U PETNJICI – ŽELE DA ULAŽU U POGONE ZA PROIZVODNJU KOTLOVA I PROIZVODNJU BILJNIH ZAČINA

Turski privrednici u Petnjici

Juče je u kabinetu predsjednika Opštine Samira Agovića održan radni sastanak sa predstavnicima turskih kompanija. Predmet ovog sastanka bio je razgovor o mogućnostima ulaganja na području naše Opštine.

Redžep Ali Čavušoglu, menadžer fabrike „Manisa Akhisar“ u Inegolu, izrazio je spremnost za saradnju sa našom Opštinom, koja bi se prevashodno odnosila na otvaranje pogona za proizvodnju kotlova za grijanje, što je bila i glavna tema razgovora prilikom nedavne službene posjete predsjednika Agovića, Opštini Bursa.

Sabahatin Akin, vlasnik firme „Donat“ koja se bavi proizvodnjom biljnih začina, upoznao je rukovodstvo Opštine sa pojektom koji namjeravaju da realizuju, sa visinom ulaganja, kao i sa ostalim detaljima koji su sastavni dio projekta. Dosadašnjom analizom tržišta od strane zainteresovanih investitora utvrđeno je da petnjički kraj posjeduje velike neiskorišćene potencijale i kapacitete, te da su uvjereni da bi njihova investicija imala produktivan ishod.

Predsjednik Opštine, Samir Agović, zahvalio se gostima iz Turske na njihovoj zainteresovanosti za ulaganjima i upoznao ih sa investicijama koje se realizuju u našoj opštini, kao i sa mogućnostima saradnje, kako bi se što bolje iskoristio ekonomski potencijal koji posjeduje Petnjica. Takođe, predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog namjere investitora da ulažu u ovaj kraj, čime bi se realizacijom pomenutih projekta nastavio trend ubrzanog ekonomskog razvoja Petnjice, a samim tim i otvaranja novih radnih mjesta.

Budući da je i ova faza posjete uspješno završena, kao i to da Crna Gora i Petnjica predstavljaju pogodno tlo kada su u pitanju turski investitori, očekuje se da dvije opštine, u dogledno vrijeme, krunišu svoju saradnju otvaranjem prvog modernog industrijskog pogona u sjevernom dijelu zemlje.

DENIS BOŽOVIĆ