DRUGA CRNOGORSKA LIGA: BIHORSKI ŠAHISTI ZAUZELI PETO MJESTO

Bihorski šahisti zauzeli peto mjesto na turniru u Mojkovcu

Šahovski turnir Druge crnogorske lige za 2018. godinu, koji se ove godine održao u Mojkovcu, okupila je šahiste sa područja Crne Gore među kojima i šahiste ŠK Bihor – Petnjica.

 

Učestvovalo je sedam ekipa – pet sa sjevera i dvije sa primorja, dok su šahisti iz Petnjice zauzeli peto mjesto na cjelokupnom takmičenju.

Naši šahisti su uspjeli da pobijede ŠK “Ampasan” iz Kolašina i ŠK “Mornar” iz Bara i odigraju neriješeno sa ŠK “Komovi” iz Andrijevice, što nije bilo dovoljno da se osvoji neki od pehara.

Prvo mjesto na Drugoj ligi osvojila je ekipa iz Herceg Novog, drugo mjesto domaćin ovogodišnjeg odigravanja Druge lige Mojkovac, a treće mjesto pripalo je ekipi “Plavsko jezero”.

Predsjednik ŠK Bihor Denis Šabotić za portal Radija Petnjica rekao je da je generalno zadovoljan obzirom na to da su ekipa koja je nedavno osnovana.

“Mogu reći da  nam je ove godine falilo sportske sreće kako bi osvojili jedan od pehara, ali sam generalno zadovoljan sa učešćem jer je ovo treća godina od postojanja kluba i naša ekipa je značajno napredovala od dana kada je osnovana pa do danas, kada se plasiramo i igramo za Drugu ligu. Nadam se da će se za sledeću sezonu uključiti još mladih takmičara šahista u koje vjerujemo i u koje prepoznajemo potencijala”, kazao je Šabotić.

ALDIJANA NOVALIĆ