SO PETNJICA: U FOKUSU PUTEVI I PREVOZ ĐAKA

Sjednica SO Petnjica

Odbornici petnjičkog parlamenta juče su, bez mnogo rasprave, usvojili Predlog Odluke o pokretanju postupka za donošenje Poslovnika o radu Skupštine opštine Petnjica, Predlog Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca na teritoriji Opštine Petnjica, Predlog Odluke o davanju saglasnosti na izbor Glavnog administrator Opštine Petnjica kao i Predlog Odluke o naknadama za odbornike.

I na sedmoj sjednici SO Petnjica, najviše vremena je utrošeno na odbornička pitanja, te je tako glavna tema bila prevoz petnjičkih učenika do Berana i nazad. Odbornici BS, SPP i Demokrata tražili su odgovor od predsjednika Opštine Samira Agovića i predsjednika SO Mehmeda Adrovića, šta će uraditi da se taj problem riješi.

“Budžetom smo opredijelili 10 hiljada eura za nabavku kombija za prevoz djece, nekoliko put se obraćali Ministarstvu prosvjete na čelu sa Šehovićem. Direktor SMŠ u Petnjici je kazao da se sa toliko sredstava ne može kupiti adekvatan i bezbjedan kombi, pa su se dodatno obratili i dijaspori. Kada je riječ o javnom prevozu, lokalna uprava je raspisala Javni poziv, ali se niko nije javio na tender”, kazao je Agović.

Predsjednik petnjičkog parlamenta Mehmed Adrović, koji je ujedno i vlasnik kompanije SimonVoyages, rekao je da se po pitanju javnog prevoza rukovodio biznis logikom.

“Linija Berane – Petnjica je moju firmu dovela samo u minus, jer nije bilo isplativo, ali  su druge linije to nadoknadile”, rekao je Adrović.

Nijesu mu ostali dužni ni opozicionari pa je odbornik DCG Albin Ćeman konstatovao – “ako ste tako vašu firmu doveli u minus, šta ćete tek uraditi SO Petnjica”.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Almir Muratović je saopštio da će ta stranka privremeno riješiti prevoz tako što će dati dva kombija.

U okviru odborničkih pitanja Aldina Muratovića iz BS je interesovalo po kojim prioritetima su asfaltirane ulice, jer u najbližim naseljima Petnjici nije asfaltiran ni jedan metar.

“Odluku o prioritetima asfaltiranja donosi kolegijum Opštine Petnjica i nijesmo se vodili  partijskim interesima, već prioritetima. Asfaltirani su najoštećeniji putni pravci ka Orahovu, Daščoj Rijeci i Radmancima…”, rekao je Agović

I drugi odbornik BS Rifat Agović je imao primjedbu na izbor prioriteta u asfaltiranju jer kako je kazao, predsjednik kažnjava mještane MZ Trpezi i Vrbice tako što u tim mjestima ništa nije uradio.

“Kazali ste da ste uložili 50.000 eura u asfaltiranje i saniranje puteva, a u ovim mjesnim zajednicama nijeste ništa radili, a znate da one čine dobar dio cjelokupnog stanovništva. Da li ih kažnjavate zato što vas podržavaju”, kazao je Rifat Agović.

Predsjednik je kazao da se slaže sa dijelom konstatacije da nijesu ništa radili u ovim mjesnim zajednicama. On je dodao da ne kažnjava nikoga, jer podjednako služi svim građanima.

“Ja svima podjednako služim, a vi to dobro znate. Radili smo i u Vrbici, tamo smo asfaltirali neke puteve koji su vama dragi još od rođenja”, odgovorio je predsjednik Agović.

ALDIJANA NOVALIĆ