OTVOREN SAJAM POLJOPRIVREDE U PETNJICI

Sajam poljoprivrede u Petnjici

Danas je u Petnjici otvoren osamnaesti sajam poljoprivrede koji je okupio veliki broj izlagača iz više opština sa sjevera Crne Gore.

 

Sajam se ove godine održavao ispred motela na ulazu Petnjice, jer im školska sala koju su dugi niz godina koristili ove godine nije ustupljena.
Sajam je bio idealna prilika da se na jednom mjestu vidi bogatstvo regiona. Na štandovima su bili izloženi domaći prizvodi, sir, mlijeko, kajmak…, kao i predmeti domaće radinosti.
Sajam je održan u organizaciji lokalne uprave Petnjica i Mreže nevladinih organizacija na čelu sa Sabahetom Novalić.
Sadik Šarkić, izlagač iz Podgorice za portal Radija Petnjica istakao je da već nekoliko godina izlaže proizvode u Petnjici i da je zadovoljan organizacijom.
“Izložio sam ručne radove i uz to folije za ljubitelje pravljenja dobre hrane i kolača. Organizacija je vrhunska, a Petnjica je lijepo mjesto, jer većinu proizvoda koje vidimo na sajmu proizvedeni su baš na ovom području, a sve je to domaće i zdravo”, kazao je Sadik.
Azema Novalić koja svake godine izlaže ručno izrađene rukotvorine, kazala je da je sve to izložila jer svake godine učestvuje, ali da neće prodavati proizvode, jer je svaki od njih poseban i izrađen sa velikom ljubavlju.
ALDIJANA NOVALIĆ