MITINI BOMBARDERI NIŽU POBJEDE

Union

Poslije niza pobjeda u prvenstvu  u 1.division ligi Luksemburga i u kup-u Luksemburga FK UNION 05 iz Luksemburga, kojega predvode Mita Ličina (CG), predsjednik kluba i Esko Trubljanin  (CG), trener, juče je na stadionu u Cesanžu  (Cesange) rezultatom 2:0 pobijedila na gostujućem terenu ekipu  AS Luxembourg Porto.
Ovom pobjedom Union05 se učvrstio na trećem mjestu 1. Division lige i pokazao da je podmlađena ekipa koju predvode ovi istinski fudbalski znalci porijeklom iz Crne Gore, spremna da se do kraja bori za vrh tabele u svom rangu takmičenja.

 

Utakmica je odigrana pod idealnim vremenskim uslovima, te su igrači obje ekipe bili u prilici da pokažu bezbroj dobrih akcija i fudbalskih majstorija.
Valja napomenuti da okosnicu ovoga tima čine doseljenici  sa Balkana, većinm iz CG i Kosova, odakle dolazi strijelac prvoga gola Petar Perković. Drugi gol postigao je Džoni Coreira (Jonni Coreira), bobarderskim šutom sa desetaka metara iskosa.

Mita Ličina:

Mita Ličina

Poslije prošlonedjeljnog poraza ovo je vrlo bitna pobjeda. U prvom poluvremenu  smo stvorili puno šansi ali nismo uspjeli postići gol. U drugom  smo izvršili još veći pritisak na odbranu AS Porta i polovinom drugog poluvrumena uspjeli smo da slomimo otpor domaćina. Kad smo postigli prvi gol mnogo je bilo lakše igrati, i tako, nekoliko minuta kasnije,  postigli smo i drugo gol što je bio i konačan rezultat. Dobar utisak su ostavili naši igrači porijeklom iz Crne Gore:  Meris Ramdedović, golman Elvin Šabanović, Dénis Ličina, Šaip Duraković, Petar Perković, Demir Zejnelagić  i Adrian Ahmetđekaj.

F.S.