ĆERIM MUHOVIĆ ŠEST GODINA TRAŽI PRAVDU

trpezi

Bihorac Ćerim Muhović, trenutno zapošljen u inostranstvu, od 2012. godine, kako kaže, vodi spor zbog toga što mu je nepoznati vandal uništio 30 metara “žive ograde”, posađene duž imanja.

“Kad god dođem u svoj kraj, bavim se ovim problemom. Bio sam i do nadležne opštinske službe u Petnjici i tamo doživio fizički napad od jednog lica iz komunalne službe. O tome sam upoznao i predsjednika Opštine Petnjica. Komunalna policija Petnjice me poslala u Berane u Opštinski sud, oni u CB Berane, a iz te institucije su me uputili da sve to uradim u Petnjici i prijavim slučaj petnjičkoj policiji. Svi se oni ograđuju i kažu da to nije njihova dužnost. Ne znam više kome da se obratim. Odlučio sam da pokušam preko medija da tražim pravdu”, rekao je Muhović.

On je takođe dodao da je 2013. godine napadnut na pragu svoje kuće.

“Dolazili su inspektori na uviđaj, ali nema nikakvog rezultata. Ostalo mi je samo da pokpupim stvari i napustim kuću, svoju imovinu iz sela gdje sam rođen, jer je očigledno da nemam zaštite od instituicija”, rekao je Ćerim Muhović.

Predsjednik MZ Vrbica Trpezi Mithad Cikotić ističe da kao građanin i predsjednik mjesne zajednice, žali za počinjenim vandalskim činom, ali kao predsjednik MZ ne može istraživati slučaj, jer to nije u nadležnosti mjesnih zajednica.

“Gospodin Muhović je tražio od MZ da vrši izviđajne radnje po pitanju nanesene štete iz 2012. godine i to u vremenu kada ja nijesam bio predsjednik MZ. S obzirom na to da Muhović sumnja u određeno lice da mu je načinilo ovu štetu, treba da reaguje tužbom i tako dođe do pravde. To je trebao da uradi i mnogo ranije”, izjavio je za portal radija  predsjednik MZ Trpezi, Mithad Mita Cikotić.

DENIS BOŽOVIĆ