POČELA ŠKOLSKA 2018/2019 ZA 311 UČENIKA PETNJIČKE SREDNJE I OSNOVNE ŠKOLE

Početak školske 2018/2019 u Petnjici

Za 311 učenika u OŠ „Mahmud Adrović“ i Srednjoj mješovitoj školi u Petnjici danas je zvanično počela školska 2018/2019 godina. U OŠ „Mahmut Adrović“ upisano je 183, od čega je 21 prvak, dok je u srednjoj upisano 128 učenika.

Direktori Rifat Ramčilović i Muhamed Adrović poželjeli su srećan početak škole učenicima.

Za osnovce je u sali OŠ „Mahmut Adrović“ u Petnjici priređena svečanost kako bi se označio početak i ujedno je to bila prilika da prijatelji škole uruče poklone polaznicima i požele srećan početak.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović uručio je udžbenike za prvake i tom prilikom poželio srećan polazak u školu i puno uspjeha. On je čestitao kolektivu škole na ostvarenim rezultatima i zahvalio se ZK Bihor koji svake godine prate početak škole i poklanjaju đački pribor prvacima.

“Poželio bih vam srećan početak škole, da budete dobri i primjerni učenici, da nižete uspjehe i ostvarujete dobre rezultate jer ste vi buduća nada i neko ko sjutra može doprinijeti razvoju naše sredine, a takođe ovom prilikom želim da čestitam kolektivu OŠ „Mahmut Adrović“ na ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu. U ime Opštine Petnjica zahvaljujem se ZK Bihor što svake godine prate početak škole i svake godine doprinose prvacima”, kazao je Agović u svom obraćanju.

Predstavnik ZK Bihor Enver Rastoder uručio je pribore svim prvacima koji su danas počeli školovanje.

Direktor OŠ „Mahmut Adrović“ Rifat Ramčilović  je pozdravio prisutne, a posebno najmlađe učenike.

“Želim da se zahvalim i lokalnoj upravi na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem koji je i ove godine obezbijedio udžbenike za đake prvake kao i sve prvake na području opštine. Zahvaljujem se Zavičajnom klubu Bihor iz Luksembuga koji već dugi niz godina obezbjeđuje pribor i donira za naše drage prvake”, istakao je između ostalog u pozdravnom govoru Rifat Ramčilović, direktor Osnovne škole „Mahmut Adrović“.

Na svečanosti su uručene nagrade nastavnicima koji su doprinijeli afirmaciji škole na opštinskim i državnim takmičenjima i to: Esmi Adrović, Mirsadi Cikotić, Esmini Adrović i profesoru Rehu Ramčiloviću.

Uspješnu 2018/19 godinu poželio je i direktor Srednje mječovite škole Muhamed Adrović .

“Puno uspjeha u čkolskoj godini, posebno prvacima da steknu nova saznanja, vještinu i kompetencije kroz obavezne i izborne sadržaje, kako bi mogli odgovoriti tržištu rada i nastaviti školovanje na univerzitetima”, poručio je direktor Srednje mješovite Muhamed Adrović.

ALDIJANA NOVALIĆ