SABAHUDIN RASTODER SABA: MOJE PJESME SU INSPIRISANE I POSVEĆENE ZAVIČAJU

Sabahudin Rastoder Saba

Bihorski pjevač Sabahudin Rastoder Saba, koji živi u Luksemburgu objavio je dvije pjesme inspirisane zavičajem. On je najavio objavljivanje albuma.

“Pjesmu sam ispjevao zavičaju, jer sam kao dijete otišao u inostranstvo. Želio sam da uradim nešto za mjesto odakle sam, jer volim da se vraćam ovdje. U duši nosim zavičaj, a ovim poslom se ne bavim profesionalnio već pjevam za sebe i za svoju dušu. Volim Bihor, pa kad pjevam pjevam iz srca. Pripremam spot za pjesmu “Majka”, a tekst za pjesmu radio je Ferid Muratović, jer on zna kako mi doživljavamo zavičaj i kako se osjećamo kada dolazimo ovamo. Pjesma je posvećena jedinoj ženi koja nas uvijek prati, a to je majka”, kazao je Rastoder.

Za pjesmu “Sandžak” tekst i muziku radio je Zoran Simunojević Zoća, a aranžman Dušan Đukić Đuka.

Sabahudin planira da u septembru napravi promociju svega što je radio, a publiku će skorije iznenaditi sa trećom pjesmom o punoljetstvu.

“Zadovoljan sam komentarima koje čujem od drugih ljudi nakon ove dvije ispjevane pjesme. Ipak, moram napomenuti ja se ovim poslom ne bavim ozbiljno i profesionalno kao ostali pjevači, ali mogu reći da me komentari koje čujem motivišu i mnogo mi znače”, dodao je Rastoder.

ALDIJANA NOVALIĆ