NA PETNJIČKOJ DŽIPIJADI VIŠE OD 150 UČESNIKA

Džipijada

Treća džipijada pod sloganom Beauty of Bihor, održana je u nedjelju na padinama bihorskih planina. Ono što izdvaja ovu džipijadu od prethodnih, prema riječima direktora TO Petnjica Rešada Muratovića, jeste broj učesnika koji je premašio očekivanja organizatora.

“Na ovoj džipijadi, učešće je uzelo više od 150 učesnika sa 70 džipova. Karavan je startovao u deset časova, a druženje je trajalo do večernjih časova na Vrševskim brdima gdje smo organizovali, uz proglašenje pobjednika u tri discipline i uručivanje zahvalnica, i ručak za sve učesnike. Moram istaći posebno zadovoljstvo velikim brojem učesnika iz skoro svih gradova Crne Gore koji su oduševljeni prirodnim ljepotama našeg kraja i najavili dolazak i sledeće godine. Činjenica da, iz godine u godinu, imamo sve veći broj učesnika, opravdava našu ideju o održavanju Bihorske džipijade”, kazao je Rešad Muratović, direktor TO Petnjica.

Takmičarski dio džipijade, održan je u tri kategorije. Pobjednik soft 1 kategorije je Srđan Obradović, drugo mjesto je pripalo Hajru Hodžiću dok je treći bio Radonja Delić.

Kategorija soft 2, pobjednički pehar je pripao Herminu Skenderoviću, drugo mjesto osvojio je Erdal Agić a treće Asmir Muratović.

Kategorija soft 3, prvo mjesto pripalo je Draganu Nedoviću, drugo mjesto je zauzeo Mursel Hodžić a treće mjesto osvojio je Dado Hodžić.

TO Petnjica je uručila i posebne nagrade u “Turist” kategoriji, Enveru Latiću i Aidi Latić. Pehare i priznanja su uručili predsjednik opštine i predsjednik SO, Samir Agović i Mehmed Meša Adrović. I ove godine džipijada je organizovana pod pokroviteljstvom opštine Petnjica i uz podršku Edina Latića.

Predsjednik opstine Samir Agovic je takodje iskazao zadovoljstvo zbog uspješno organizovane džipijade koja iz godine u godinu prerasta u ozbiljnu regionalnu manifestaciju.

“To je prilika da promovišemo turističke potencijale naše opstine, prirodne ljepote i tradicionalnu kuhinju. Opština je prepoznala značaj ove manifestacije i podržala je, a očekivanja su da ćemo sa brojnim drugim sadržajima obogatiti turističku ponudu Petnjice”, rekao je Agović.