PETNJICA PROSLAVILA ROĐENDAN: URUČENE NAGRADE “4 AVGUST” I NAJBOLJIM STUDENTIMA

Svečana sjednica povodom Dana opštine Petnjica

Danas je u Opštini Petnjica održana Svečana sjednica povodom petog rođendana. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade, predstavnici drugih Opština i drugi istaknuti pojedinci koji su doprinijeli razvoju Petnjice.

Svečanu sjednicu otvorio je predjsjednik SO Petnjica, Mehmed Adrović i pozdravio prisutne.

“Čestitke građanima Petnjice na ovom danu koji je važan za sve nas. Mudri Bihorci su godinama težili vraćanju statusa opštine tako da smo to prije pet godina i ostvarili. Zahvalan sam svima koju pomažu razvohu ovog kraja i ovo mjesto stvaraju pogodnim za život”, kazao je predsjednik SO Mehmed Adrović.

Prvi čovjek Opštine, Samir Agović zahvalio se građanima Petnjice što su 2012. godine glasali za samostalnost Opštine.

“Dan opštine je jedinstvena prilika da se zahvalimo onima koji su dali glas da budemo samostalni, tako da će Bihorci vječno biti zahvalni za taj napravljeni demokratski iskorak. Završili smo značajne projekte, neke kapitalne trenutno izvodimo, dok spremamo ideje za neke nove. Mogu reći da se Petnjica ne razlikuje od drugih opština, već je ona postala inkluzivnija od drugih”, kazao je  Agović.

Studentske nagrade pripale su  Alisi Rujović, sa prosjekom 10 koja je već osvajala opštinske nagrade, Almi Rastoder, Jasmini Korać. Najveće opštinsko priznanje i nagradu “4. AVGUST” dobili su: posthumno Kadrija Adrović – za razvoj Bihora, akademik profesor Šerbo Rastoder – za istorijski doprinos i Bajro Agović za doprinos razvoju Islamske zajednice. Kćerka Kadrije Adrovića je preuzela nagradu za  preminulog oca uz zahvalnost što ljudi iz Opštine Petnjoca cijene prave vrijednosti i što doprinose tome da se njen otac ne zaboravi.

“Nagrada govori o kakvom čovjeku je riječ i zahvalna sam što nijeste dozvolili da jedan od sinova Bihora bude zaboravljen”, kazala je Kalina Adrović Vulić.

Zahvalnost je izrazio i istoričar Šerbo Rastoder poistovjećujući opštinu sa djetetom koje je danas napunilo pet godina.

“Posebna mi je čast što imam priliku da kažem da ovo nije samo rođendan opštini, već je ovo i najdraži dan u njenoj istoriji, i za nas važan dan jer smo dobili priznanja. Ovo mi je važno priznanje, jer sam imao sva priznanja osim zavičaja. Ovo je znak da ova Opština prepoznaje prave vrijednosti i da ne zaboravlja ljude koji nešto rade i bave se knjigom. Pomozimo djetetu da postane zreo čovjek i da se razvija”, kazao je Rastoder.

ALDIJANA NOVALIĆ