MJEŠTANI SAMI POPRAVILI PUT PREMA SELU

Put prema selu "Laze"

Kiša i nevrijeme koje je zadesilo područje Bihora, nanijelo je dosta štete lokalnim putnim pravcima. Put koji vodi od Podvada sa nove magistrale prema selu Laze je posebno oštećen.

Nekoliko mještana su se samoinicijativno organizovali i lopatama i mašinom su uklanjali kamenje i zemlju koje je voda nanijela. Alen Adrović, koji je došao na odmor iz Švajcarske, sa lopatom u rukama, radi na čišćenju puta kojom svakodnevno prolazi sa svojim automobilom.

“Samoinicijativno smo došli. Meni ovo smeta, a na ovaj put gledam kao na nešto svoje. Ovdje se vidi da je neko dolazio i krenuo da uklanja, ali nijesu priveli posao do kraja. Čak su šoder sa magistrale bacilli na naš put u gornjoj zoni. Mi nismo htjeli da čekamo nikog već smo se latili posla da uklonimo šoder”, istakao je Alen Adrović.

Nevad Adrović ističe da dionica puta koja ide od magistrale prema Lazama, i pored toga što je asfaltirana prošle godine, sada moraju zemljom da popunjavaju rupe koje su se pojavile.

“Kiša je pokazala da je trebalo duž puta, u gornjoj zoni, iskopati kanal. Da je on postojao, ovog ne bi bilo. Ovako, voda je probila kanal i uništila dionicu puta koja je prije manje od godinu asfaltirana. Ova dionica u dižini od pedesetak metara novog asfalta, bila je dosta oštećena i prije ovog nevremena”, kaže Nevad.

DENIS BOŽOVIĆ