JAVNI POZIV ZA OBUKU BUDUĆIH MALINARA

Opština Petnjica

Opština Petnjica je, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem malinara Crne Gore i Srednjom stručnom školom iz Petnjice, u okviru IPA II projekta “Mladi Crne Gore i Albanije u usjevima malina” zaključenom između opštine Petnjica i Ministarstva finansija, Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoću(CFU) u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, objavila Javni poziv za mlade nezaposlene da učestvuju u programu obuke uzgajanja malina

Ko se može prijaviti?

Ako imate između 18 i 40 godina,  nezaposleni ste, živite na teritoriji opštine Petnjica i želite da se bavite poljoprivrednom proizvodnjom – uzgojem malina, motivisani ste i imate ambiciju da se usavršavate u ovoj struci, onda je ovo pravi program obuke za vas.

Šta dobijate prijavom na konkurs?

  • 20 najboljih kandidata/kinja će dobiti priliku da, kroz specijalizovanu obuku, steknu nova znanja i vještine kada je u pitanju uzgoj malina. Obuku će sprovoditi Nacionalno udruženje malinara Crne Gore u saradnji sa najboljim ekspertima na teritoriji Crne Gore.
  • 20 najboljih kandidataće dobiti priliku da od najboljih regionalnih eksperata uče o start-up modulima  i marketingu prilikom zasnivanje sopstvenog biznisa.
  • 20 kandidata/kinja sa obuke će dobiti repromaterijal za uspostavljanje sopstvenihzasada u vrijednosti od 1,500.00 €, biće registrovani kao proizvođači i postati punopravni članovi Nacionalnog udruženja malinara Crne Gore i na ovaj način, značajno unaprijediti svoju zapošljivost.

Kako se možete prijaviti?

Prijavu za učešće u radionicama zainteresovani kandidati mogu izvršiti putem  email adrese: [email protected], neposredno u Odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Petnjica ili poštom na adresu Opštine Petnjica sa naznakomPrijava za program obuke za mlade malinare. Takođe, prilikom slanja elektronske pošte molimo Vas da stavite naznaku: “Prijava za program obuke za mlade malinare, Vaše ime i prezime i kontakt telefon”.

Snažno ohrabrujemo žene i osobe sa invaliditetom da se prijave.

Rok za prijavljivanje: od 18.07.2018 do 20.08.2018.

Očekivano vrijeme objavljivanje rezultata konkursa: kraj avgusta 2018. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Opštine Petnjica, oglasnoj tabli, u zgradi Opštine Petnjica i Nacionalnog udruženja malinara Crne Gore.