ČESTITIKE ZA BAJRAM SA SVIH STRANA

Džamija u Petnjici

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović čestitao je Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti.

“Svim građanima islamske vjeroispovjesti u našoj opštini, Crnoj Gori i dijaspori, upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućih bajrmaskih blagdana. Bajram je prilika da se porodica okupi i da kroz radost i blagostanje dodatno učvrsti u važnost snage porodice, porodične tradicije i suštine islama. Iskreno želim da bajramske dane provodemo u duhu zajedništva, sloge i sveopšteg dobra”, stoji u saopštenju predjsednika opštine Samira Agović.

Bajramske praznike čestitao je i predsjednik SO Petnjica Mehmed Adrović.

Mehmed Meša Adrović

“Bajram nas vraćaj istinskim vrijednostima porodične bliskosti, komšijske pažnje i međusobnog prijateljstva, a radost i toplinu blagdana dijelimo sa svim ljudima dobre volje, misleći o dobru i napretku zajednice i društva u kome živimo. Dragi Bihorci, želim da Bajramske dane provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu svojih najmilijih”, u potpisu predsjednik SO Petnjica, Mehmed Meša Adrović.

On je, takođe praznik čestitao i u ime OO DPS Petnjica riječima da samo na istini, pravdi i dobru možemo graditi jedinstvo naše zajednice i doprinositi našem prospretiretu. dalje je poručio Bihorcima  da Ramazanski Bajram donese mir i radost i da ga provedu u zdravlju, sreći i blagostanju zajedno sa porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljim.

Predsjednik medžlisa IZ-e Adnan Muhović i glavni imam Husein ef. Ramcilović čestitali su Bajram sugrađanima islamske vjeroispovjesti.

Adnan Muhović

“Svim svojim sugradjanima islamske vjeroispovijesti želimo sretan ramazanski Bajram, da Allah svim postačima primi i ukabuli post, a da im Bajram donese zdravlje, radost, blagostanje i sveukupnu sreću. Ovo su dani mira i suživota, praštanja i ljubavi prema bližnjima, a u ime Allaha dz.s.  BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN”

 

Ramazanski Bajram čestitao je i OO SPP Petnjica.

Almir Muratović

“Ramazanski dani i radost bajrama kao nagrada suzdržavanja i odricanja, nas uče da se u životu suzdržavamo i ne radimo sve ono šti bi smo mogli da uradimo. Bajram šerif mubarek olsun vam želi OO Stranke pravde i pomirenja Petnjica”.

Praznik pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitali su i privredni subjekti, udruženja i institucije.

                                     “SIMON VOYAGES” – BERANE

“Svojim klijentima i svim Bihorcima, srećan Bajram i neka donese zdravlje, sreću i radost, dag a proslavite ga u krugu porodice, prijatelja i komšija u duhu naše bošnjačke tradicije i običaja”.

 

 

                                                   “DESETKA” – BERANE

“Desetka”

“Svm svojim klijentima islamske vjeroispovjesti, svim Bihorcima kako u Petnjici tako i u dijaspori, srećan Bajram i da ga provedu u zdravlju, sreći i veselju sa svojim

najmilijim, želi “Desetka” Berane.

 

 

NVO “LICA SA INVALIDITETOM” – PETNJICA 

Denis Ramdedović

 

“Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg ramazanskog bajrama.
Želimo  da ove bajramske dane provedete u zdravlju i veselju, okruženi svojim bližnjima.

 BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!  NVO Lica sa invaliditetom-Petnjica, predsjednik Denis Ramdedović”.

 

 

“PROGRES”, AGENCIJA ZA GEODETSKO-KATASTARSKE POSLOVE – BERANE 

“Svim građanima opštine Petnjica islamske vjerosipovjesti, kao i svim građanima u dijaspori, srećan Bajram i dag a provedu u zdravlju i sreži u duhu tradicije, želi Agencija za geodetsko katastarske poslove “Progres” – Berane.