NAJBOLJI UČENICI NA PRIJEMU U OPŠTINI: PONOS I NADA PETNJICE

Danas je u administrativnoj zgradi Opštine organizovan prijem za najbolje, istaknute učenike iz osnovnih škola i iz Srednje mješovite škole iz Petnjice.

Na prijemu su prisustvovali predsjednik Opštine Samir Agović, sa njegovim saradnicima iz lokalne uprave, direktori škola, razredne starješine, kao i roditelji najboljih.

Na samom početku prisutnima se obratila dr Nermina Muratović, savjetnica u kancelariji za mlade u Opštini Petnjica i kazala da je povod okupljanja njihov uspjeh.

„Povod današnjeg sastanka je uspjeh koji su naši kako da kažem „šampioni“ u učenju , uspjeli da ostvare. To je rezultet koji su ostvarili u prethodom periodu ostvarili, ali se i u buduće nadamo istim rezultetuima“, kazala je Muratović.

„Najiskrenije se radujemo uspjehu koji su postigli naši učenici koji su naš ponos. Cilj lokalne uprave je da vaš uspjeh i trud na ovaj način i obilježi, ali da vas i dodatno motiviše za dalje školovanje. Mi to činimo u kontinuitetu od osnivanja Opštine, od kada smo počeli da funkcionišemo uvijek smo vodili računa o mladim naraštajima, pa smo svake godine na ovaj način najbolje učenike promovisali. Naš ponos je mala Zana Adrović koja je osvojila drugo mjesto na državnom takmičenju i tog dana bila velika, pa čestitam njoj, mentoru, roditeljima i školi na takvom uspjehu. Ovo je dokaz da naša djeca mogu da budu ravnopravna sa djecom iz čitave Crne Gore i osvoje prestižna mjesta. Mi želimo da prmovišemo vaš uspjeh i cilj nam je da stvorimo generacije koje će Petnjicu predstaviti na najbolji naćin. Ovo je prilika da vama kao najmlađoj populaciji opštine odamo priznanje i poštovanje i da se zahvalimo vašim nastavnicima, direktorima i svakako roditeljima koji su najviše doprinijeli da vi postanete uspješni, u svojoj generaciji da budete najbolji i da predstavljate Petnjicu u najboljem svjetlu. Pred vama je novo doba života koje zahtijeva dodatni trud i rad, ali mi znamo da ćete biti spremni da istrajete u tome, ali ne sumnjam da ćete biti spremni da istrajete u tome i da ćemo se vidjeti i nakon završetka sledećeg ciklusa školovanja i biti i tamo uspješni. Na simboličan način vas nagrađujemo, jer ste naš budući ponos i nada, jer bez obrazovanja i znanja nema napretka“, kazao je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

Na sastanku su o afirmaciji i radu škola govorili i direktori odakle dolaze najbolji učenici u Petnjici, a najbolji učenici su:

  • Minela Hodžić iz OŠ Trpezi, đak generacije,
  • Samil Škrijelj, OŠ Savin Bor, luča + đak generacije,
  • Šaban Adrović, OŠ Vrbica, luča + đak generacije,
  • Erol Šabotić, OŠ Tucanje, luča + đak generacije,
  • Elza Ramčilović, OŠ „Mahmut Adrović“, luča + đak generacije,
  • Zana Adrović, OŠ „Mahmut Adrović“,  luča + đak generacije i
  • Abid Osmanović, Srednja mješovita škola, najbolji učenik u svojoj generaciji.        ALDIJANA NOVALIĆ