ELZA RAMČILOVIĆ ĐAK GENERACIJE

Elza Ramčilović

Najbolji đak u petnjičkoj OŠ „Mahmut Adrović“ je Elza Ramčilović kojoj je srijedu dodijeljena diploma „LUČA“.

„Volja za učenjem i isticanjem javila se u meni od dana kada sam naučila prva slova. Srećna sam što sam postigla taj rezultat među toliko učenika, ali ovaj rezultat me ne čudi u odnosu na to koliko sam se zalagala. Uvijek sam govorila „uči dok svi spavaju, da bi oni ćutali dok ti pričaš“, zato danas dok ja pričam drugi ćute i pažljivo slušaju koliko sam se za sve to zalagala. To što sam đak generacije, znači da je za mene svaka ocjena osim petice strana i nepoznata. Možda sva djeca vole igračke, ali ja volim petice i njima težim. Uz mene su tokom školovanja bili moji najmiliji, porodica i kolektiv nastavnika iz škole „Mahmut Adrović“. Zahvaljujući njima stekli smo pored osnovnog obrazovanja toliko da smo danas osposobljeni za bilo koju srednju školu. U amatersko pozorišno društvo „DIVAN“ sam se uključila 2017. godine u želji da se uključim u dešavanja i sebe dodatno afirmišem, kao i svju sredinu i sve mlade glumce. Sa nama je najviše radio profesor Reho Ramčilović i glavni glumac Emir Muratović“, kazala je Elza za radio Petnjica.

Elza Ramčilović

Da u petnjičkoj Srednjoj školi ima perspektivnih smjerova ne poriče, ali želja da pomaže ljudima je jača, tako da će poći dalje za školovanjem  iz svoje sredine.

„Upisaću Srednju medicinsku školu u susjednoj Opštini Berane, smjer farmacija. Živimo u vremenu kada je toliko bolesnih ljudi da svaki dan poželim da sa njima budem u kontaktu i da im pomognem, zato je ova škola najadekvatnije opredeljenje“, dodala je Elza.

Elza je jedina dobitnica „LUČE“ u Osnovnoj školi u Petnjici, ali i pored nje ima dosta učenika koji se ističu.

„Ranije je bilo više „Luča“. Ove godine je bilo 6 odličnih učenika, akonkurencija je velika, ali Elza je najbolja od svih. U svom školovanju imala je najviše petica, što je i razlog da je ona đak generacije“, kazao je direktor OŠ „Mahmut Adrović“ Rifat Ramčilović.

ALDIJANA NOVALIĆ