PETNJICOM ŠETALA BIHORSKA MLADOST

Maturanti u šetnji

Sinoć je 26 maturanta Srednje mješovite škole i 66 polumaturanti osnovnih škola sa područja opštine Petnjica šetalo ulicom Crnogorsko – Turskog prijateljstva u Petnjici i tako ozvaničilo kraj srednje i osnovne škole.

Za najelegantniju maturantkinju i maturanta proglašeni su Denisa Osmanović i Amar Agović.

„Ova generacija je iznjedrila 26 maturanata i 66 polumaturanata i ne razlikuju se od prethodnih, jer i u ovoj generaciji imamo ambicioznih, odličnih, nadarenih, ali i oni koji su se zadovoljavali prosječnim uspjehom. Siguran sam da iz škole nosite pregršt lijepih uspomena, ali i znanja kojim ćete u daljem životu krčiti puteve i graditi ljepšu i bolju budućnost sebi, a i budućnost Petnjice i Crne Gore. Želim puno sreće u životu i školovanju, ma šta god odabrali, čestitam i svako dobro“, rekao je direktor škole Muhamed Adrović.

 

Predsjednik opštine Samir Agović je rekao da su generacije koje danas završavaju  školovanje ponos i nada Petnjice za budućnost.

“Danas kada imamo srednju školu u Petnjici i dobra usmjerenja u njoj, pozivam sve osnovce koji su završili, da ne idu dalje i da upišu i školuju se u svom mjestu, jer je uprava škole u saradnji sa ministarstvom omogućila sve uslove za to. To je privilegija sadašnjih generacija, jer mi stariji nijesmo imali tu privilegiju, već smo išli daleko od svog zavičaja. Pokazali smo da možemo da uspijemo i u drugim sredinama. Ovo je prelijepa noć i veliki dan za nas u Bihoru. Ova povorka je kao najljepši ćilim i ukras u bašti. Petnjička ljepota i  mladost bi mogla biti ponos i veće sredine. Želim vam puno sreće i želimo da budete uzor i da se ponosimo sa vama i da u budućnosti budete nosioci razvoja naše sredine“, rekao je u svom govoru predsjednik Agović.

Poslije šetnje maturanti su nastavili slavlje u lokalu „Merak“. Dobru amosferu začinio je izbor za najveselije društvo, pa su proglašeni i pobjednici u toj “disciplini”: Amra Agović, Adis Ajdarpašić, Maida Ramdedović, Ajla Muratović, Albin Ličina i Haris Mehović.

ALDIJANA JAVOROVAC