PURIŠIĆ I AGOVIĆ POSTAVILI KAMEN TEMELJAC ZA VIŠENAMJENSKU ZGRADU U PETNJICI

Ministar Purišić na budućem gradilištu višenamjenske zgrade u petnjici

Danas su u Petnjici ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović postavili kamen temeljac za višenamjensku zgradu u Petnjici.
Za izgradnju je izabrana firma sa kojom imaju iskustva prilikom izvođenja ranijih radova, a u okviru višenamjenske zgrade će se nalaziti prostorije Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, Fonda zdravstva, Fonda PIO i prostorije za penzionere.

Prije svečanog čina ministar je u administrativnoj zgradi Opštine održao radni sastanak sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem.
“U razgovoru sa rukovodstvom Opštine dobili smo korisne informacije i konstatovali da opština Petnjica napreduje i da ima dobru podršku od Vlade i svih njenih resora i institucija i da je u vrlo kratkom periodu realizovala značajne investicije. Danas zajedno polažemo kamen temeljac za otvaranje višenamjenske poslovne zgrade u kojoj će svoj dom naći važne državne institucije. Starija lica će dobiti prostorije dnevnog boravka gdje će dobijati obrok i i moći će da se druže. Vlada je za ovaj projekat izdvojila 25.000 eura, a opština je obezbijedila prostor i oslobodila dadžbina za komunalije. Nadam se da ćemo se za tri mjeseca opet okupiti prilikom otvaranja zgrade”, kazao je ministar Purišić.

Predsjednik opštine Samir Agović je istakao da Petnjica svakog dana napreduje i postaje ravnopravna sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.
“Čast i zadovoljstvo mi je što prisustvujem ovom činu i što će opština Petnjica dobiti još jedan objekat koji će služiti građanima i da ćemo uskoro imati servis na nivou države. Ovo je znak da Vlada želi da razvija ovu opštinu, a nadam se da će građani biti zadovoljni, posebno oni stari koji će dobiti svoj kutak”, kazao je Samir Agović.

ALDIJANA NOVALIĆ