UNION IZGUBIO, SUDIJE DIJELILE NEPRAVDU

Fudbalski klub Unionu, čiji je predsjednik Bihorac Mita Ličina izgubio je juče na domaćem terenu od Rumelange rezultatom 2:1. Ipak, kraj je mogao biti drugačiji da je sudijska trojka ostala u okvirima pravila i nije poništila tri gola koja je postigao Union.

Bio je to pravi derbi, ali sjenku na meč bacila je sudiska trojka u sastavu  Šabotić, Mendes i Tondl.
 Union je igrao nadahnuto, imao puno prilika za gol, a neko ko nije znao stanje na tabeli pomislio bi da je lider prvenstva Union, a ne Rumelange.

Od prvog minuta Union je napadao i tako je u desetom minutu uslijedila kombinacija između Dufura i Agovića. Dufur je šutirao i lopta prolazi tik uz desnu stativu golmana Rumelanga.

Nižu se šanse Uniona, ali po starom dobrom običaju kad ne iskoristiš šanse uslijedi kazna, a ona je stigla u trideset sedmom minutu. Brza kontra gosiju po desnoj strani završava golom mladog igrača Rumelanga, Barbikonija.

Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog poluvremena solo akcija, koja se ne viđa često na luksemburškim terenima. Jerom Dufur je sa polovine terena predriblao kompletnu ekipu Rumelanga i u 47. minutu poravnao na 1:1.

Union nastavlja da napada, postiže još tri gola koja su poništena, navodno zbog ofsajda. Nervozu domaćina koriste gosti i posle greške u odbrani, gosti postižu i drugi gol i tako sva tri boda odlaze u Rumelange.

Trener Augusto Martins:

“Stvarno sam u šoku. I ja i kompletna ekipa. Ovo je skandal! Ne volim da komentarišem sudiske odluke, ali ovo kako je oštećen naš klub večeras je skadalozno. Žao mi je zbog navijača koji su došli u velikom broju da nas podrže, zbog uprave kluba koja radi sve da bi imali ovakve uslove da igramo, zbog svih onih koji vole naš klub, jer je večeras bolja ekipa izgubila meč. Nemam ništa da prigovorim mojim igračima koji su ostavili srce na terenu, sve su ispoštovali što smo se dogovorili u svlačionici. Moramo da nastavimo da se borimo i siguran sam da ovakvim angažmanom i pristupom će Union izborit opstanak u Drugoj ligi!