PREDSTAVNICI OEBS-A U POSJETI RADIJU PETNJICA

Predstavnici OEBS-a u Radiju Petnjica

Danas su u posjeti opštini Petnjica bili predstavnici posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, Harold Otto, posmatrač iz Sjedinjenih američkih  država, Olga Blatakova, posmatrač iz Republike Češke i asistent Lidija Vulević.

Razlog njihove posjete je dugoročna posmatračka misija za predsjedničke izbore u Crnoj Gori koji će biti održani 15. aprila. Ekipa OEBS-a će pratiti izborni proces na teritorijama opština Berane, Petnjice i Rožaja.

bty

U skladu sa OEBS-ovim međunarodnim dužnostima i standardima vezanim za demokratske izbore, predstavnici misije procijeniće uskleđnost izbornog procesa na ovim teritorijama, kao i u skladu sa državnom regulativom. Posmatrači će pratiti upis kandidata, aktivnosti kampanje, rad izborne administracije i ključnih državnih organa, uvođenje izbornog zakonodavstva i rješavanje spornih situacija tokom izbora. Kao dio posmatračke misije nadgledaće se i medijska zastupljenost kampanje. U skladu sa ovom tačkom posmatračke misije, predstavnici OEBS-a, danas su bili u posjeti Radiju Petnjica i tom prilikom se informisali o opštim pravilima rada radija, broju zaposlenih, kao i o cijenama i opštim političkim marketniškim uslugama koje radio nudi tokom izbornog procesa.

Osim što su bili gosti studija Radija Petnjica, predstavnici misije su posjetili i predstavnike lokalne uprave i političkih partija.

ALDIJANA JAVOROVAC