HOR IZ ROŽAJA NAPUNIO SALU U PETNJICI

Sinoć je u prepunoj sali Centra za kulturu Petnjica održano veče ILAHIJA I KASIDA u organizaciji medžlisa IZ-e Petnjica i Mesihata IZ-e u CG. Nastupale su članice hora isturenog odjeljenja medrese “Mehmed Fatih” iz Rožaja.

Adnan Muhović, organizator sinošnjeg događaja kazao je za portal Radija Petnjica da prepuna sala centra za kulturu jasno govori da je vjerski i nacionalni bošnjacki identitet na zavidnom nivou u Bihoru, ali i da treba nastaviti sa radom u cilju jačanja organizacionih kapaciteta medžlisa i još efektivnijeg rada na terenu, kako bi vjerski život funkcionisao u punom kapacitetu.

Zaštita vjerskog i nacionalnog identiteta najvažniji je segment u kulturi jednog naroda i ujedno budi ekonomski patriotizam šaljuci poruku da je vrlo važno ostati ovdje i boriti se za opstanak bošnjačkog naroda na vjekovnim prostorima.

U sklopu programa je održano je predavanje koje je održala profesorica medrese Mirsada Burdžović. Na kraju večeri organizovana je nagradna igra “Poklon knjiga” u kojoj su predsjednik medžlisa i glavni imam izvlačili srećne dobitnike.

ALDIJANA NOVALIĆ