MURATOVIĆ: MI SMO MLADO POZORIŠTE, ALI VEĆ ZAPAŽENO

Emir Muratović

Danas je na talasima Radija Petnjica startovala nova zabavno-muzička emisija “Aldijana na kvadrat”. Autorke emisije su Aldijana Javorovac i Aldijana Novalić, a na programu je od 9:00 sati.

Gost današnje emisije, bio je Emir Muratović, član NVO „Divan Petnjica“. Muratović je govorio o ličnim uspjesima, kao i uspjesima udruženja „Divan Petnjica“, čiji je član.

„Relativno smo mlado udruženje, ali svakako smo zapaženi i nastavljamo raditi istim tempom. Učestvovali smo na brojnim festivalima i učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama. Izdvojio bih i to da smo nedavno odigrali humanitarnu predstavu u JU „Komanski most“u Podgorici“, kazao je Muratović.

NVO „Divan Petnjica“ osnovana je 15. aprila 2015 godine i relativno je mlado udruženje koje broji oko 20 aktivnih članova, a ukupan broj članova je 70. Predsjednik udruženja je Reho Ramčilović, a jedan od osnivača je i Emir Muratović.

Iz repertoara izvedenih predstava, izdvajaju se, predstava „Poštar Haso“ i „Čovjek za sve“, za koju je tekst i režiju radio Dragan Koprivica, glavnu ulogu je igrao Emir Muratović, a takođe su učestvovali učenici srednje i osnovne škole „Mahmut Adrović“.

Iz udruženja su najavili da će biti dosta novog sadržaja u toku Bihorskog kulturnog ljeta.

A.N i A.J.