TURNIR U ZINGU

Neobičan februarski dan za luksemburške prilike, nema kiše, snijeg „opančar“, a temperatura jedva u plusu. Kao što je praksa, već dugi niz godina u ovo doba, tako je bilo i ovog vikenda 11. februara u Rumelanžu. Prostorije ZK“BIHOR“, mjesto gde se Bihorci i njihovi prijatelji okupljaju i druže uz razne društvene igre. Prednjače karte i šah.
Odlukom rukovodstva kluba, ovoga datuma organizovan je zimski turnir u zingu, ovaj put slobodno mogu reći, sa najvećim brojem prijavljenih ekipa do sada, i to 24. S obzirom na veliki broj igrača dogovoreno je da se igra po drugačijem sistemu od uobičajenog, a sve u želji da se do večeri završi takmičenje.
Tehnički dio turnira besprijekorno je vodio naš dugogodišnji aktivista Zeno Ćeman .
Prve partije su krenule oko 10:00h, a finale se igralo u 19:30h.
Najduža partija je bila jedna od polufinalnih koja je trajala više od sat vremena, najkraća je bila oko pola sata ili sedam dijeljenja, a registrovano je u jednoj partiji čak sedam zingova.
Punih deset časova je trajao turnir i prošao na zadovoljstvo svih prisutnih, dokaz za to je da se posle završetka svake partije protivniku stiskala ruka u znaku čestitke i zahvalnosti.
Braho Ćeman i Muhamed Škrijelj su pobjednici ovog turnira, a u finalnom susretu su bili bolji od Alije Skenderovića i Hamida Rastodera Savinoborskog. Treće mjesto je pripalo Hajru Haliloviću i Ernadu-Peri Muhoviću.

– Kao i na predhonim takmičenjima koja je organizovao ZK“BIHOR“, prvo mjesto je osvojila samo jedna ekipa, a pobjednici su svi koji pomažu rad ovog, biću slobodan reći, najorganizovanijeg udruženja dijaspore CG, uz čestitku svim učesnicima – istakao je na kraju predsjednik udruženja Remzija Hajdarpašić.
Deveta je godina postojanja ZK“BIHOR“ iz Luksemburga,a danas su imali priliku da se druže i proćaskaju malo o funkcionisanju i novim idejama svi dosadašnji predsjednici:

Hamdija M. Rastoder