SPP: OIK BERANA NAM ODBILA LISTU NEZAKONITO JER NIJESU PRIMIJENILI AFIRMATIVNU AKCIJU

Juče je Opštinaska izborna komisija Berana odbila izbornu listu „Stranka pravde i pomirenja – Berane za pravdu“,  prijavljenu za izbore raspisane za 4. februar 2018.godine.

“
OIK Berana nije uvažila naš zahtjev za primjenom afirmativne akcije definisane članom  43 Zakona o izboru odbornika i poslanika a u vezi sa prihvatanjem tzv. manjinske liste za koju je trebalo 150 potpisa. Komisija je u svom odlučivanju vodila računa prije svega o političkim interesima partija koje su ih delegirale, a u smislu primjene zakona, nastojala politički interes podvesti pod kakav-takav pravni okvir, upravo na štetu zakonitosti. 
Imajući u vidu činjenicu da smo ispunili zakonom predviđene uslove, nezakonito rješenje će biti osporeno pred nadležnom Državnom izbornom komisijom i vjerujemo da će nakon drugostepenog odlučivanja naša lista biti uvrštena u izborni proces.
 Koristimo priliku da se zahvalimo građanima Berana koji su podržali našu listu uz obećanje da ova stranka neće iznevjeriti njihovo povjerenje i da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se pojavi na izbornom listiću lokalnih izbora u Beranama”, stoji u saopštenju informativne službe SPP.