NOVINARI RADIJA PETNJICA MEĐU NAJBOLJIMA U NOVINARSKOJ RADIONICI

Novinarska radionica Beranama

Aldijana Javorovac, novinarka Radija Petnjica i Emina Agović, najbolje su polaznice novinarske radionice koju je realizovala NVO ”Tolerancija” u saradnji sa Radiom Berane. Deset polaznika uspješno je završilo obuku, koja je održavana protekla dva mjeseca u prostorijama Radija Berane.
„Cilj ovog projekta je obuka pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice iz Berana u pisanju i kreiranju medijskih sadržaja“, rekao je Elvis Ramusović, predsjednik NVO udruženja.
Programom su rukovodili  Tufik Softić i Milena Bubanja.
„Drago mi je što sam bio dio ovog programa i što sam uspio, zajedno sa svojom koleginicom Milenom da prenesem određena znanja, iz oblasti novinarstva, polaznicima ovog kursa. Još veće mi je zadovoljstvo što znam da se naše druženje ne završava ovdje i što će ovi mladi ljudi uvijek moći da se obrate, kako meni, kako mojoj koleginici kad god osjete da im je potrebna naša pomoć“, rekao je Softić za portal Radija Petnjica.
Iz NVO udruženja najavljuju da imaju u planu proširenje ovog programa i u drugim gradovima, ali da će o tome naknadno govoriti.
Saradnik Radija Petnjica, Ilhad Rastoder takođe je uspješno završio novinarski kurs
„Zadovoljstvo mi je sto sam bio jedan od učesnika ovog kursa. Jedno novo iskustvo i novo saznanje.“ , rekao je Rastoder.
Projekat je finansiran od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a impementira ga NVO Tolerancija-Berane i Lokalni javni emiter Radio Berane d.o.o

A.J.