ČISTAČ SNIJEGA NOVA DONACIJA BOŠNJAČKE DIJASPORE IZ ŠVAJCARSKE

Opština Petnjica je danas dobila kamion za održavanje puteva u zimskim uslovima – čistač od strane Bošnjačke dijaspore Crne Gore u Švajcarskoj.
“Na inicijativu predsjednika Opštine Samira Agovića organizovali smo akciju za prikupljanje sredstava za kupovinu kamiona za čišćenje snijega. Akcija je trajala duži vremenski period i prikupljeno je 19.000 eura“, rekao je za portal Radija Petnjica predsjednik udruženja Esko Rastoder.
On je saopštio da je vozilo kupljeno još u maju, ali da je zbog carinskih procedura i odobrenja ministarstva, koje je stiglo tek u septembru, kao i zbog tehničkih opravki koje su bile neophodne, vozilo uručeno tek u decembru.
“Dužnost mi je i da se zahvalim Esku Škrijelju, mehaničaru koji je besplatno uradio tehničku opravku vozila. Opravka je koštala 800 eura. Zahvaljujem se i udruženju “Bratska ruka” koje je doniralo 2.000 franaka, udruženju “Crnogorska dijaspora” koje je doniralo 500 franaka, Islamski centar “Vatfil” nije naplatio skladištenje vozila kao i njihovim članovima koji su učestvovali u akciji i donirali određenu sumu novca”, istakao je Rastoder.
Pored ove donacije, udruženje “Bošnjačka dijaspora” je doniralo i auto za prevoz djece sa posebnim potrebama u Rožajama, kao i niz ostalih manjih donacija u vrijednosti od 500 franaka koje naš sagovornik nije želio pojedinačno izdvajati.
“Cilj nam je da ovo vozilo bude na usluzi svim građanima bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost”, istakao Rastoder.
Predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agović zahvalio se udruženju “Bošnjačka dijaspora” kao inicijatoru ove akcije, kao i ostalim udruženjima koja su se pridružila akciji i samim tim pomogli kako Komunalnom preduzeću, tako i građanima Opštine Petnjica.
Agović je obećao da će se nadležna služba maksimalno potruditi da izađe u susret svim građanima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

ALDIJANA JAVORAVAC/ALDIJANA NOVALIĆ