DJECA IGRAJU FUDBAL

Prvoplasirana ekipa – Šifelonž (Schifflange)

Krajem 2017., tačnije 26. decembra, u luksemburškom gradu Rumelanžu (Rumelange), organizovan je novogodišnji turnir u fudbalu „Tournoi de noel futsal us Rumelange“.  Takmičenje se održalo u velikoj sportskoj sali ovoga grada, a takmičarske ekipe, njih desetak sa prostora juga Luksemburga, sačinjavala su djeca od 7 i 8 godina i prikazali izuzetan fudbal, te bezbroj majstorija i iznenađenja. U svakoj od ekipa bio je i jedan broj djece doseljenika iz Crne Gore, mahom iz Bihora, ali i sa drugih prostora Balkana.
Pred brojnom publikom jedan broj djece su pokazali da se na njih, što se fudbala tiče, može ozbiljno računati. Fudbalske majstorije, požrtvovanost i entuzijazam su dovoljna garancija da djeca ulaze u sjanu fazu fudbalske opčinjenosti i, ponoviću staru frazu – fudbal im je najvažnija sporedna stvar.

U ekipi Rumelanža posebno su se istakla djeca doseljenika iz Crne Gore: Nedim Šabotić, Lina Džogović – koja je na ovom turnira zauzimala poziciju golmana i pokazala nekoliko istinskih bravuroza – i  Deilan Ramdedović.

Prvo mjesto na ovom turniru zauzela je ekipa Šifelonža, drugo ekipa Oberkona, a treće mjesto pripalo je ekipi Rumelanža.
Neke od ekipa predvode treneri porijeklom iz Crne Gore: ekipu Ručelanža – Kenan Skenderović i ekipu Oberkona – Kenan Škrijelj.