ALMIR RAMDEDOVIĆ POBJEDNIK ŠAHOVSKOG TURNIRA U PETNJICI

Juče je u Petnjici održano prvenstvo u šahu u organizaciji šahovskog kluba „Bihor“. Na turniru je učestvovalo 14 takmičara ovog kluba. Pobjednik turnira je Almir Ramdedović i tako se okitio zvanjem najboljeg šahiste u opštini Petnjica za 2017. godinu. Drugo mjesto je pripalo Feridu Palamaru, a treće Elsanu Rastoderu.

Turnih je protekao u dobrom raspoloženju i fer igri a sve pod budnim okom sudijskog para Željka Obadovića i Slavka Petrovića. Ovaj turnir je ušao u zvanični kalendar Šahovskog saveza Crne Gore. Najboljim na turniru je predsjednik šahovskog kluba Bihor, Denis Šabotić, uručio pehar, medalje i diplome uz prikladne novčane nagradu.

Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom opštine Petnjica. Ovom prilikom predsjednik šahovskog kluba, Denis Šabotić, istakao da žali što odziv nije bio veći.

„Od velikog značaja je činjenica što smo uvršetni u kalendar Šahovoskog saveza CG. To nam daje još veći podstrek za buduća takmičenja. A da bi smo ostvarivali još bolje rezultate, potrebno je da se mladi ljudi aktiviraju i da dođu kod nas. Najbolji primjer šta znači mladost jeste osvajač trećeg mjesta, Elsan Rastoder koji je prvi put učestvovao i ostvario dobar rezultat. Vjerujem da imamo još dosta potencijala koji ćemo u narednom periodu da pokušamo da uključimo u klub i da zajedno sa njima postižemo još bolje rezultate kako na lokalnom tako i na državnom takmičenju“, istakao je predsjednik ŠK Bihori, Denis Šabotići i poželio svi građanima da nastupajuće praznike proslave u dobrom zdravlju i veselju.

DENIS BOŽOVIĆ