ADROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK SO PETNJICA, PROTIV – SPP(BDZ), BS, DEMOKRATE, UZDRŽAN SD

Mehmed Meša Adrović

Danas je petnjički opštinski parlament verifikovao mandate odbornika dobijenih nakon izbora održanih 26. novembra. Odbornici su takođe, većinom glasova podržali predlog DPS-a da predsjednika SO u budućem sazivu bude Mehmed Adrović.

Sjednici je prisustvovalo 29 odbornika.

Za tu odluku glasali su odbornici DPS-a, njih 20. Odbornici BS, BDZ i DEMOKRATA su glasali protiv, a dva odbornika SD su bila uzdržana. Sjednici je prisustvovalo 29 od 31 odbornika.

Skupštinom je predsjedavao najstariji odbornik Izet Adrović, a sjednicu je otvorio dr Erol Muratović, bivši predsjednik SO Petnjica.

Novoizabrani predsjednik skupštine Mehmed Adrović je za  portal Radija Petnjica kazao da će funkciju  predsjednika SO Petnjica obavljati volonterski.

„Ovdje nijesam došao iz ličnog interesa, već iz interesa ovog kraja i ljudi. Želim da se zahvalim građanima Bihora i dijaspore koji su maksimalnu podršku dali na posljednjim lokalnim izborima na kojima je Demokratska partija socijalista osvojila apsolutnu vlast“, rekao je Adrović.

Predsjednik Opštine Samir Agović je zadovoljan odabirom predsjednika SO.

“Demokratska partija socijalista je pokazala dominaciju na ovim izborima i danas smo iskoristili naše pravo da predložimo kandidata. Zajednički ćemo raditi na ostvarenju vizije i zadržavanja koncepta građanske države”, rekao je Agović.

Uzdržani odbornici SD-a, Isljam Ćeman i Zejid Škrijelj su rekli da je DPS samostalno donio odluku o o budućem predsjedniku SO te da ih to nije obavezivalo da glasaju za taj predlog.

„S obzirom da je sjednica SO Petnjica preduhitrena po našem mišljenju, tj. da su kolege iz Demokratske partije socijalista samostalno donijele odluku i prijedlog budućeg predsjednika SO, logična je naša odluka da ostanemo uzdržani”, izjavio je Isljam Ćeman za portal Radija Petnjica.

Predsjednik OO BS Adnan Muhović je ne vidi ništa neobično u činjenici što je DPS predložio i izabrao svog predstavnika, imajući u vidu da dolazi iz političkog subjekta koji je osvojio najveći broj mandata.

“Bošnjačka stranka je trenutno opoziciona partija u parlamentu i prirodno je da ne glasa za kandidata Demokratske partije socijalista“, rekao je Muhović.

Odbornik SDP-a Almir Rebronja nije prisustvovao konstitutivnoj sjednici, a kako saznajemo iz OO SDP-a Petnjica u toku su pripreme zamjene odbornika. Naime u OO SDP Petnjica su saglasni da mjesto odbornika zastupa neko ko živi i radi u Petnjici.

ALDIJANA JAVOROVAC