NOMINACIJE ZA NAJSPORTISTU U DIJASPORI

Nominacije za sportistu godine u dijaspori:

Jasmin Rechsteiner  rođena je 29.08.1999. godine. Fudbalom se bavi već 11 godina,  trenutno standardno igra za švajcarski St. Gallen i od ove godine je standardna reprezentativka Crne Gore za kategoriju do 19 godina. Do sada je za crnogorsku reprezentaciju postigla dva gola (jedan protiv Hrvatske u 93. minutu za 1:1 i jedan gol protiv Bugarske za pobjedu Crne Gore od 1:0).  Nedavno je u meču 1. švajcarske lige protiv Bazela postigla bitan gol za 2-2 u 92. minutu.

********

Aldin Skenderović od oca Rifata i majke Medine rodjen je 28.06.1997 gd u Luxembourgu dge trenutno i igra za fudbalski klub Petange , Aldin je reprezentativac Luxembourga i jedan je od ključnih igrača tima na utakmici sa reprezentacijom Francuske koja se igrala na Parku Prinčeva u Parizu 03.09.2017. Aldin je od strane Luxembourskog RTL portala proglašen igračem utakmice i bio je bedem u odbrani svojeg tima i uspio je zaustaviti zvijezde poput Kylian Mbappe, Thomas Lemar, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Olivier Giroud, Kingsley Coman i N'Golo Kante da ne postignu dobarzultat. Na kraju meča je bilo 0:0, što je istorijiski uspjeh za ekipu Luxembourga.
*******
Denis Šabotić, otac Mifto, majka Hata iz Tucanja, živi i radi u Švajcarskoj. Taj – kikboxom se bavi već 18 godina, a osvajao je više prvenstava i turnira. Godine 2005. je bio prvak Švajcarske u tajlandskom boksu, 2012. viceprvak Evrope, 2016. prvak Švajcarske u kikboxu WAKO federacije i sportista Bihora iz dijaspore. 2017. godine je osvojio titulu evropskog prvaka GKF Hachi o Kai federacije i ujedno osvojio pojas internacionalnog prvaka AFSO federacije.
Denis Šabotić
Aldin Skenderović
Jasmin Rechsteiner