AMARU DRNDARU POTREBNA POMOĆ ZA LIJEČENJE

Amar Drndar
Jedanaestogodišnjem bjelopoljcu Amaru Drndaru hitno je potrebna pomoć za liječenje. Povodom toga FK Jedinstvo će u nedelju organizovati humanitarnu utakmicu .
Dječak je dobio neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini, odnosno u donjem dijelu, koji se nažalost, proširio duž cijele kičme. On se trenutno nalazi u Čikagu, međutim, šanse da Amar pobijedi ovo je mnogo veće u Teksasu gdje postoji specijalistički centar za liječenje, ali troskovi su previsoki. Samo konsultacija, košta najmanje hiljadu i po dolara, ali najveci troskovi dolaze kasnije. Čak i više od 30 hiljada dolara mjesečno, jer bolnica u Teksasu ne prima većinu zdravstvenih osiguranja”, navode u Euromostu.
Amarovi roditelji otac Demir i majka Samija mole sve ljude dobre volje u Crnoj Gori da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu njegovo  liječenje. Za Amarovo liječenje je potrebno da se prikupi 150.000 dolara, a da bi ga primili u specijalistički centar u Teksasu potrebno je da se odmah prikupi 50.000 dolara.
Amarova tetka Denisa Drndar Džogović kaže da je Amar rastao i razvijao se kao i svaki drugi dječak ali da je u maju 2017. cijeli svijet srušen, kada mu je dijagnostikovan neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini.
“Ovim putem molim sve ljude dobre volje da se udruže sa nama, da pomognemo našem Amaru da pobijedi užasnog monstruma i da se vrati svom srećnom djetinjstvu. U njegovo ime hvala svima puno koji su se već odazvali na naš apel”, kaže Denisa.
I iz fudbalsko kluba Jedinstvo pozivaju sve da u nedjelju u 15:30 sati dođu svi ljudi dobre volje i to u što većem broju, na utakmicu koju igraju protiv ekipe Mladost Lješkopolje iz Podgorice. “Kupovinom karte na staroj tribini daće doprinos u njihovoj akciji prikupljanja sredstava za Amarovu operaciju. Cijena ulaznice će biti jedan euro, ali naravno shodno  mogućnostima gradjani mogu donirati i vise od toga. Karte će na ulazu na tribinu prodavati članovi Amarove pordice”, saopštavaju iz FK Jedinstvo.
Svi koji žele i mogu da pomognu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun:
NLB Montenegro banka 530-0700100108064-35 na ime Denisa Džogović
Uplata iz inostranstva na IBEN CODE:ME25530073050008070010