RASTODER: BIHORSKO KULTURNO LJETO OPRAVDALO OČEKIVANJA, POSJETA JE MOGLA BITI BOLJA

Enver Rastoder

Koordinator Zavičajnog kluba Bihor i član Upravnog odbora BD fonda  Enver Rastoder juče prisustvovao svečanom prijemu prvaka i tom prilikom podijelio đački pribor učenicima prvog razreda sa teritorije petnjičke opštine.

,,Riječ je o akciji Zavičajnog kluba Bihor koja se ponavlja već duži niz godina. Ovdje je prepoznata kao mnogo značajna jer je roditeljima i te kako olakšana školska godina kada je riječ o finansijama. Istovremeno je i opština Petnjica donirala udžbenike tako da smo i ove godine prvacima obezbijedili svu neophodnu školsku opremu i poželjeli im srećan početak. Ovakvi gestovi su jako bitni jer se građanima Petnjice pokazuje da neko misli na njih, a sve u cilju njihove motivacije da ovdje ostaju i da ovdje planiraju svoje porodice”, istakao je Rastoder.
On je u emisiji Povodi rekao i da je BD fond zvanično raspisao konkurs za stripendiranje učenika što je takođe praksa već nekoliko godina unazad.
,,Bošnjački donatorski fond na ovaj način želi da pomogne materijalno oslabljenim porodicama i njihovim studentima u vidu desetomjesečne stipendije koja će im olakšati školovanje. Ovakva praksa pokazuje veoma izraženu humanost od strane BD fonda kao i sluh za probleme sa kojima se mi u Bihoru borimo. Nadamo se da će tako biti i u narednom periodu”.
Rastoder je takođe bio i jedan od organizatora manifestacije Bihorsko kulturno ljeto na čelu sa svojom NVO ,, Centar za seoski razvoj” pa smo iskoristili priliku da ga pitamo kako je zadovoljan realizovanom ovogodišnjom manifestacijom.
,,Kao jedan od učesnika ove manifestacije ali i njenih utemeljivača, veoma sam zadovoljan ovogodišnjim sadržajem. Posjeta je mogla biti brojnija ali generalni utisak, kako nas kao organizatora tako i posjetilaca, je veoma pozitivan. Brojni posjetioci iz okruženja su prisustvovali, a posebno zbog festivala kratke priče inspirisane Bihorom, gdje smo imali kandidate iz drugih gradova i zemalja koji su inspirisani našim Bihorom pisali o njemu pa i osvojili nagrade. Sve to je dokaz da opština Petnjica u saradnji sa Turističkom organizacijom i nevladinim sektorom iz Petnjice može napraviti veoma kvalitetan kulturno-zabavni program”, zaključio je Rastoder.

Emisiju “Povodi” realizujemo u saradnji sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom.

SELMA ADROVIĆ

bdz