MARKOVIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM: DOSTIGNUĆA CG REZULTAT SKLADA KOJI BAŠTINIMO

Marković i Agović na prijemu u Podgorici

Premijer Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori predstojeći veliki islamski praznik Kurban-bajram.
“Svečarski duh Bajrama, koji simbolizuje radost i porodični sklad, iznova nas podsjeća na temeljne vrijednosti čovječanstva i uzvišenu potrebu da pomognemo siromašnijeg, i zaštitimo slabijeg, i onda kada oni to ne zatraže. Izborom da obavljamo odgovorne državne funkcije posebno smo se obavezali na takvo činjenje i uvjeren sam da su naša dosadašnja dostignuća na obnovi nezavisnosti, izgradnji društva socijalne pravde i vladavine prava, u značajnom dijelu rezultat multietničkog i multikonfesionalnog sklada koji baštinimo, za dobro svakog građanina Crne Gore”, naveo je Marković.
“Sa željom da predstojeći dani slavlja udahnu novi elan u živote svih vjernika, da i dalje pronosite plemenite vrijednosti ovog velikog praznika, upućujem vam izraze najsrdačnijih čestitki”, dodaje se se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore upućenoj poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu Fejziću.

Istrajmo u slozi!

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
“Povodom Kurban bajrama vjernicima i vjernicama, starješinstvu, svim građanima i građankama islamske vjeroispovijesti i Reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću, upućujem najsrdačnije čestitke i iskrene želje za mir, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću”, navodi se u čestitki predsjednika Vujanovića.
Vujanović poručuje da u danima velikog praznika Kurban-bajrama, kada radosna porodična okupljanja bivaju podstrek plemenitosti, solidarnosti i ljubavi, želi da osjećanje duhovnog ispunjenja probudi potrebu da afirmišemo dobro, kao trajnu i univerzalnu vrijednost.
“Radujmo se zajedničkim uspjesima i istrajmo u slozi, dobrosusjedstvu, međuvjerskoj i međunacionalnoj harmoniji, jer su to neizmjerne vrijednosti na kojima izgrađujemo zajedničku budućnost svih nas u Crnoj Gori, u čiji napredak bezrezervno vjerujemo i za njega se zajednički borimo. U to ime još jednom Vam najsrdačnije čestitam praznik Kurban-bajram” navodi se u čestitki predsjednika Vujanovića.

Brajović čestitao Kurban bajram

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovjesti.
“U vremenima kada su mir i tolerancija kao nikada na ispitu u savremenom svijetu, crnogorska multikonfesionalnost, multietničnost i multikulturalnost služe kao primjer suživota i pomirenja, zahvaljujući mudrosti koju smo iskovali iz burnih prošlih vremena”, naveo je Brajović.
Muslimanski radosni praznik Kurban-bajram je, kako navodi Brajović, jedan od putokaza i svetionika koji baštini porodičnu i prijateljsku harmoniju, učvršćuje vjeru u napredak i budućnost, i širi ljubav i jednakost među ljudima.
“Poziv da treba dijeliti sa siromašnima opominje nas na iskonsku potrebu i obavezu da budemo svi jednaki, ali i plemeniti na putu solidarnosti, razumijevanja i poštovanja. Uz želju da praznik provedu u porodičnoj slozi i zdravlju, svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban bajram”, zaključio je Brajović.