ISAT MUHOVIĆ: DONACIJE PETNJICI SLALI I IZ UDRUŽENJA “CRNOGORSKA DIJASPORA”, A NE SAMO IZ BOŠNJAČKOG UDRUŽENJA

Zgrada Opštine Petnjica
Isat Muhović, član presjedništva “Crnogorske dijaspore” u Švajcarskoj je u reagovanju na navode da je “bošnjačko udruženje iz Švajcarske doniralo kamion za čišćenje snijega”, rekao da to nije tačno jer je novac za tu donaciju dala i “Crnogorska dijaspora” u Švajcarskoj.

“Tačno je da je “Bošnjačko udruženje” u Švajcarskoj jako aktivno na svim poljima a posebno su agilni kada je u pitanju pomoć svom zavičaju. To je za svaku pohvalu, ali je sramno zaboravljati i ne reći da je i “Crnogorska dijaspora” skupljala novac za pomenutu donaciju”, rekao je Muhović.

Crnogorska dijaspora u Švajacarskoj je formirana odmah nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore i okuplja građane Crne Gore koji žive i rade u Švajacarskoj, nezavisno od njihove vjerske, nacionalne i zavičajne pripadnosti i iz svih opština u Crnoj Gori tako i iz svih krajeva u Švajacarskoj.

“Od tada pa do danas “Crnogorska dijaspora” u Švajacarskoj obezbijedila je značajna finansiska sredstva za pomoć kako organizacijama tako i pojedincima  u Crnoj Gori. Ta pomoć je išla u skoro sve krajeve Crne Gore i uvijek tamo đe je bila neophodna. Tako smo i značajna sredstva uputili i Petnjici. Ne treba zaboraviti da su poznati humanisti, braća Junčaj iz Tuzi donirali 500 franaka za kupovinu čistača .Cilj “Crnogorske dijaspore” je pomoći svima, gdje se može i koliko se može. Ne želimo da se reklamiramo, ali želimo da se i naš rad przna i objelodani kako bi Bihorci i cijela Crna Gora znali da smo tu”, rekao je na kraju Isat Muhović, član presjedništva “Crnogorske dijaspore u Švajcarskoj.