PREDSTAVNICI TIKE POSJETILI PETNJICU

Predstavnici međunarodne Turske agencija za koordinaciju i saradnju (TIKA), na čelu sa koordinatorom Podgorice,  Ahmetom Altunom, posjetili su juče petnjičku opštinu. Oni su u toku te posjete razgovarali sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem.

Ova agencija je u prethodnom peridu imala veoma značajnih projekata i realizovanih donacija upućenih Petnjici. Nedavno je donirala 10 plastenika, čija se površina kreće oko 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom za navodnjavanje,  koji su za petnjičke poljoprivredne proizvođače veoma značajni. Planovi ove organizacije su investicije i pomoć domaćinstvima koji žele da se posvete poljoprivrednoj proizvodnji.

Poseban akcenat je stavljen na projekat podjele društva pčela. Predviđena je dodjela po tri društva pčela za sedamnaest poljoprivrednika iz Petnjice čime će se značajno pružiti pomoć građanima Petnjice i u oblasti pčelarstva. Takođe je bilo riječi i o pomoći u realizaciji projekta ,,Valorizacija bihorskog ćilima”.

Samir Agović je ovom prilikom uputio zahvalnost predstavnicima TIKE napominjući da je to organizacija koja je još od ranije veoma posvećena razvoju Petnjice što se može vidjeti kroz brojne projekte. Neki od njih su uređenje odnosno izgradnja jedne od glavnih ulica u Petnjici koja nosi naziv- ulica Crnogorsko-turskog prijateljstva, informatička opremljenost opštinskih kancelarija itd.

SELMA ADROVIĆ