SANIRAN PUT DO MUROVSKIH LUKA

Put do Murovskih lika

Lokalna uprava je proteklih dana sanirala putni pravac koji vodi do izletišta Murovske luke sve sa ciljem da se ovo atraktivno izletište približi svim građanima opštine Petnjica, tako da se sada može do Murovskih luka stići i putničkim automobilom.

„Smatramo da je nužno i dalje da radimo na izgradnji prilaznih puteva ostalim izletištima i očekujemo da ćemo to uraditi i za arheološko nalazište Torine, kao i da obezbijedimo prilaz Bratiminom viru, gdje sa u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom pripremili idejno rešenje“, kazao je za portal radija, predsjednik opštine Samir Agović.

Prema njegovim riječima, za cilj imaju i da se u park šumi iznad zgrade opštine urade prilazne stepenice i da je urađen i projekat za taj dio.

„ Ovi lokaliteti, uz Turjak i Lađevce su najznačajniji, tako da smatram da ćemo u toku ove sezone, biti u prilici da zajedno sa našim građanima i našom dijasporom obiđemo sva ova izletišta i da se uvjerimo u unapređenju kvaliteta turističke ponude u tako lijepom prirodnom ambijentu sa kojim se malo ko može pohvaliti sa područja naše države“, kaže Agović.

Prvi čovjek opštine Petnjica je apelovao na građane koji borave na uređenim izletištima da povedu računa i da ne ostavljaju iza sebe nikakav komunalni otpad jer je neprimjereno. „Ukoliko se mi trudimo da obezbijedimo i prilaz i neke sadržaje na svim tim lokalitetima, da od strane pojedinih nesavjesnih građana da se ti isti lokaliteti devastiraju. Ovo je još jedna afiramcija naših prirodnih ljepota i da ćemo kroz dodatne aktivnsoti turističke organizacije i nas iz lokalne uprave, što više turista privučemo i da uživaju predivnoj prirodi“, zaključio je Samir Agović.

Ono što je sledeće u planu kada je u pitanju ovo atraktivno izletište to je da se radi na postavljanju mobilijara, odnosno klupa kako bi se zaokružio segment odmarališta i izletišta za sve posjetioce koji se odluče da provedu dio svog vremena na Murovske luke.

DENIS BOŽOVIĆ